Pathfinder clubs - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
 evolving to achieve perfection

Pathfinder clubs  My Clubs   Login Κατηγορία:
basilikienosis
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (επισκέπτης)

Κεντρική
ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΟΦΡΟΝΩΝ
ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ & ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΘΝΙΚΗ ΙΔΕΑ"
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Β.Ε.
ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΤΗΣ Β.Ε.
Μηνύματα
Φωτογραφίες
Αρχεία
Links
ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
Arxeion
 
Μέλη του club
Προτείνετε το club σε ένα φίλο
Αναζήτηση
Γίνετε μέλος
 

Αναζητήστε προϊόντα στο BestPrice

 
4.000.000+ προϊόντα!
ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
[ Προσθέστε τα δικά σας σχόλια ]
Σελιδα: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94
1. Από Διόδωρος (επισκέπτης) στις 2/10/2014 20:36

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ - ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Γράφουν δύο από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Εξελίξεις στην συγκυβέρνηση
ΠροεπισκόπησηΔύο καίρια στελέχη της ΝΔ, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος πρότειναν την παραίτηση Σαμαρά και τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με άλλον πρωθυπουργό για τον διορισμό νέου Προέδρου Δημοκρατίας κοινής πολιτικής αποδοχής και την αποφυγή εκλογών. Είναι πλέον πασιφανές ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κλονίζεται. Γι΄ αυτό και πρόκειται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή στις 6 Οκτωβρίου.
Πληθαίνουν οι φωνές για αλλαγή πολιτικής με φιλολαϊκή στροφή και αντικατάσταση Σαμαρά και Βενιζέλου-Τούρκογλου από τις αρχηγίες των κομμάτων τους.

Μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
Η Ελλάδα δεν είναι για άλλες περιπέτειες! Μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επισημοποιήσει χωρίς ενδοιασμούς την εκχώρηση του (ήδη ξεπουλήμενου από τον Ε. Βενιζέλο) ιερού ονόματος "Μακεδονία" στα Σκόπια. Μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δείξει ανοχή στην τρομοκρατία καθώς ορισμένες συνιστώσες εκφράζουν συμπάθεια ή και στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις.
Μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει ζημιά στην Δυτική Θράκη, αφού το κόμμα αναγνωρίζει την παράνομη οργάνωση "Τουρκική Ένωση Θράκης". Μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έρπεται στους ποδόγυρους των ΗΠΑ & των δανειστών (όχι της Γερμανίας, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο εκλεκτός των ΗΠΑ. Θυμηθείτε ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ως υποψήφιο για Ευρωπαίο Πρόεδρο, μετά την αποτυχία του, τον εκλεκτό της Α. Δ. Μέρκελ, τον Ζαν Κλοντ Γιούγκερ. Οι ΗΠΑ, από την δεκαετία του 1970, επιλέγουν αριστερούς πολιτικούς που με τις κορόνες τους θα εξαπατάται ευκολότερα ο λαός. Π.χ. στην Ελλάδα Ανδρέας Παπανδρέου, Πορτογαλία Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να τηρεί πιστά το "δόγμα Κίσινγκερ" αποξυλώνοντας κάθε ελληνοχριστιανική υπόσταση υπόσταση από την παράδοση, την παιδεία, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό μας. Είναι εμφανής, η ανυπαρξία φιλοπατρίας και η χλεύη απέναντι στον Θεό και την Εκκλησία (π.χ. γελοιοποίηση της Θείας Κοινωνίας από τον Β. Διαμαντόπουλου, κοροϊδία του Γέροντος Παΐσιου στα Εξάρχεια κλπ).
Μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μετατρέψει την Ελλάδα σε μωσαϊκό διαφόρων ασιατικών φυλών που γαλουχήθηκαν σε διαφορετικό περιβάλλον με διαφορετική κουλτούρα και νοοτροπία, νομιμοποιώντας τις 3.5000.000 και πλέον λαθρομεταναστών. Έτσι, θα μπούμε για τα καλά στην φάση του πολυπολιτισμικής κοινωνίας που έχει παταγωδώς αποτύχει σε όποια και αν εφαρμόστηκε και οποία χώρα χώρα τώρα εφαρμόζεται (π.χ. Σουηδία) αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και θρησκευτικά προβλήματα.
Προσωπικά δεν θέλω την χώρα μου να την κυβερνήσει άθεος, που συζεί χωρίς γάμο, που δεν βάπτισε το παιδί του αλλά σε προσέφυγε στην πολιτική ονοματοδοσία. Δικαίωμά του αλλά και λίγο σεβασμό στην ελληνορθόδοξή μας παράδοση. Δεν θέλω να βγαίνει η κάθε αγράμματη συριζαία Γαϊτάνη και "να λέει τα Σκόπια να ονομαστούν Μακεδονία". Αν το αντέχετε ορισμένοι ψηφίστε τους!
Η Ελλάδα δεν είναι για άλλες περιπέτειες!

Δύο προτάσεις για το σημερινό αδιέξοδο
Το "Δημοκρατικό Εθνικό Ρεύμα" έχει δύο προτάσεις:
α) Τον σχηματισμό ολιγομελούς κυβέρνησης υπό τον Βασιλέα Κωνσταντίνο με χρονικό διάστημα 2-4 ετών, ή
β) Διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την μορφή του πολιτεύματος με τρεις επιλογές "Βασιλευομένη Δημοκρατία", "Προεδρευομένη Δημοκρατία" & "Προεδρική Δημοκρατία".
* Η α) πρόταση δεν κρύβει σκοπιμότητες. Σκοπός μας δεν είναι να φθαρεί το κύρος και το μεγαλείο του Κωνσταντίνου ως Βασιλέως και ως ανθρώπου. Αλλά να εκμεταλλευτούμε αυτό το νοσηρό σύστημα του πρωθυπουργοκεντρισμού ώστε να έχουμε καρποφόρα και εθνωφελή αποτελέσματα.
Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος κινείται για ελληνική υπηκοότηταΟ Βασιλεύς Κωνσταντίνος, από νεαρός Διάδοχος του Θρόνου, είχε όραμα για την Ελλάδα. Ήθελε μία Ελλάδα οικονομικά και βιομηχανικά αναπτυγμένη. Μία Ελλάδα με πολιτική και πολιτειακή σταθερότητα και εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος. Μία Ελλάδα σεβαστή στους φίλους και τρομερά στους εχθρούς πιστεύοντας στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδος ως την χώρα που γέννησε τον ανθρώπινο πολιτισμό. Μία Ελλάδα στην οποία οι πολίτες της θα απολαμβάνουν στο ακέραιο τα πολιτικά και κοινωνικά τους δικαιώματα. (Συνέντευξη Βασιλέως, 1 Ιουλίου 1973).
Δυστυχώς, με νόθο δημοψήφισμα τού στέρησαν την Πατρίδα και με αντισυνταγματικό νόμο την υπηκοότητα και την περιουσία του. Τα χρόνια πέρασαν όμως η αγάπη του Κωνσταντίνου για την Ελλάδα παρέμεινε η ίδια.
Κατά την γνώμη μας, πρέπει ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια και ταυτότητα, διαδικασίες τις οποίες κινεί υπό άκρα μυστικότητα, αλλά κωλυσιεργούν για πολιτικούς λόγους και με ειδικό νομοθετικό διάταγμα ο Αντώνης Σαμαράς να παραδώσει την πρωθυπουργία στον Βασιλέα Κωνσταντίνο ο οποίος θα σχηματίσει μία ολιγομελή κυβέρνηση η οποία μετά τις προγραμματικές της δηλώσεις θα διαλύσει την Βουλή (διότι θα κωλυσιεργεί το έργο της κυβέρνησης του Βασιλέως) και θα προκηρύξει δημοψήφισμα για την αποδοχή ή μη της κυβέρνησης. Αν η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου λάβει ΝΑΙ τότε θα αρχίσει το έργο της για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που θα προαναγγείλει.
Στην αρχή θα ασχοληθούν με τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, την απεμπλοκή της χώρας από το ΔΝΤ και την τρόικα, τα εθνικά θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής (Κυπριακό, Σκοπιανό, Δημογραφικό, Βορειοηπειρωτικό, Θρακικό κλπ) και την αποκατάσταση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό. Να αντιμετωπίσει την ισλαμική απειλή των τζιχαντιστών. Έπειτα, θα ξεκινήσει πολιτειακή, πολιτική, εκπαιδευτική και νομοθετική ανασύνταξη της χώρας. Δημοψήφισμα για το πολιτειακό, νέο Σύνταγμα, νέο εκπαιδευτικό σύστημα, νέα βιβλία στα σχολεία κλπ. Έπειτα αφού τελειώσει ο Κωνσταντίνος αυτό το έργο θα προκηρύξει εκλογές για νέα Βουλή. Και έτσι θα μπουν όλα σε μία τροχιά τάξης.
Αυτή η πρόταση είναι δύσκολο να εφαρμοστεί. Είναι πρόταση του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος". Διευκρινίζουμε ότι δεν υποκρύπτει τίποτε προσχεδιασμένο και μελετημένο όπως υποστηρίζει ένας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος που λέει ότι "ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ πρόκειται να πρωθυπουργοποιηθεί και θέλουν να παρουσιάσουν αυτή την εξέλιξη σαν ΦΥΣΙΚΗ και ΑΝΑΓΚΑΙΑ απόφαση του ίδιου και ΟΧΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ". Αυτά με μία λέξη είναι ανοησίες. Ο Κωνσταντίνος δεν πήρε διαταγές από κανέναν και ούτε να πρόθυμος να πάρει. Γι΄ αυτό έχασε τον θρόνο του!
* Η β) πρόταση απευθύνεται στην συγκυβέρνηση η οποία προσπαθεί να φιμώσει τον Βασιλέα Κωνσταντίνο στο να μιλά και κωλυσιεργεί στην απόδοση υπηκοότητας, ταυτότητας, ΑΦΜ & ΑΜΚΑ στην Βασιλική Οικογένεια. Να προκηρύξει δημοψήφισμα για την μορφή του πολιτεύματος με 3 επιλογές: "Βασιλευομένη Δημοκρατία", "Προεδρευομένη Δημοκρατία" & "Προεδρική Δημοκρατία". Τα ψηφοδέλτια δεν θα είναι χρωματιστά, όπως το 1924, το 1935, το 1973 & το 1974. Σε λευκό χαρτί μαύρα γράμματα για να μην πετάτε το ψηφοδέλτιο της Βασιλευομένης στον κάλαθο των αχρήστων πριν καν ανοιχθεί.
Δημοψήφισμα επί ίσοις όροις. Με οργανωμένη εκπροσώπηση και των 3 παρατάξεων. Με τηλεοπτικές συζητήσεις. Όχι αντιβασιλικά χυδαιογραφήματα, επιχειρήματα. Όχι δωροδοκούμενοι ταξιτζήδες και αεροπλάνα, διάλογος. Όχι ανά 20 εκλογικά τμήματα, ένας βασιλόφρων αντίκλητος, παντού βασιλόφρονες, όπως και εκπρόσωποι της Προεδρευομένης και της Αβασίλευτης. Όχι στην Αμερικανική πρεσβεία τα αποτελέσματα αλλά στην αντίστοιχη υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.
Δύο προτάσεις προς τους βασιλόφρονες αλλά και σ΄ όλους τους Έλληνες.

 
2. Από Διόδωρος (επισκέπτης) στις 2/10/2014 20:35

ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ, ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Προεπισκόπηση"Νεοέλληνας", "Νεοέλληνας". Ακούμε αυτήν την λέξη και αηδιάζουμε. Διότι ο νεοέλληνας είναι ένας άνθρωπος χωρίς παιδεία, χωρίς Θεό. Τον ενδιαφέρει μόνο το εγώ, το χρήμα, η ανέλιξή του, οι υλικές απολαύσεις. Και άφησε την νεολαία, άφησε το μέλλον, χωρίς να του μεταδώσει αρχές και αξίες ζωτικές που ολοκληρώνουν την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου και συγκρατούν την εθνική και κοινωνική μας ζωή. Έτσι, ένα μέρος της νεολαίας στράφηκε στην τσογλανιά, στην παραβίαση της ιδιοκτησίας, στην καταστροφή των δημοσίων χώρων και δυστυχώς στα ναρκωτικά!
Μεγάλη ευθύνη φέρουν οι γονείς. Το οικογενειακό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό περιβάλλον. Αν είχαν διαβάσει και κατανοήσει τον μεγάλο μας φιλόσοφο, τον Αριστοτέλη, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.
Ο Αριστοτέλης ήταν ένας από τους μεγαλύτερους και σπουδαιότερους φιλοσόφους της Αρχαίας Ελλάδας. Πολυεπιστήμονας, φυσιοδίφης, δημιουργός της λογικής, πατέρας της Φυσικής, της Βιολογίας και της Ψυχανάλυσης και δάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Τον γνωρίζουν οι ξένοι και δυστυχώς δεν τον γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες! ¶φησε πλουσιότατο έργο.
Ένα από τα έργα του ήταν τα "Ηθικά Νικομάχεια". Σ΄ αυτό εκφράζει την άποψή του πως ο άνθρωπος από την μικρή του ηλικία πρέπει να εθίζεται στις καλές πράξεις και να τις ξεχωρίζει από τις κακές. Νύξη κάνει και ο απαράμιλλος φιλόσοφος Πλάτωνας αλλά το αναλύει εξαιρετικά ο Αριστοτέλης.
Ο φιλόσοφος υποστηρίζει ότι ο άνθρωπος πρέπει να συνηθίζει από μικρός σε ηθικές ενέργειες για να φθάσει στην κατάκτηση των ηθικών αρετών, γιατί τότε συντελείται η διαμόρφωση της ηθικής του συνείδηση. Καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει το φυσικό, οικογενειακό & κοινωνικό περιβάλλον του παιδιού στην σωματική, συναισθηματική, ψυχική και πνευματική του ανάπτυξη.
Το ανθρώπινο περιβάλλον (γονείς-δάσκαλοι) από νωρίς πρέπει να καθοδηγεί το παιδί, να του υποδεικνύει τις πράξεις για τις οποίες πρέπει να νιώθει ευχαρίστηση και να το βοηθεί να ασκηθεί σ΄ αυτές. Με την επιβράβευση των ηθικών πράξεων και την αποδοκιμασία των μη ηθικών, θα το βοηθήσει να επιδιώκει μόνο τις πρώτες. Έτσι, επέρχεται ο εθισμός και διαμορφώνονται τα μόνιμα του χαρακτήρα μας.
Τα γνωρίζουν αυτά όσοι γίνονται γονείς; Η οικογένεια είναι ιερός και θεμελιώδης θεσμός, μία "κατ΄ οίκον Εκκλησία", μία μικρή κοινωνία. Δεν γίνεται να την εξευτελίζουμε δια της ανατροφής που δίνουμε στα παιδιά μας. Αν δεν ανατραφούν με τις ελληνορθόδοξες ζωτικές αξίες μέσα τους τα παιδιά μας θα παραμείνουν κενά. Θα είναι άτομα και όχι πρόσωπα. Θα είναι υλιστές και όχι άνθρωποι. Ας διαβάσουμε και τον Αριστοτέλη. Καλό θα μας κάνει.

 
3. Από Διόδωρος (επισκέπτης) στις 1/10/2014 14:08

Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Ορθόδοξος Χριστιανός! Αλήθεια, έχουμε αναλογιστεί τι είναι η Ορθοδοξία και ποιος είναι αληθινός Ορθόδοξος Χριστιανός. Οι περισσότεροι έχουμε προσαρμόσει την πίστη στα πιστεύω μας και σε ένα καλό βόλεμα που μας συμφέρει. Θεωρούμε την Εκκλησία σαν κάτι ξένο που αποτελείται από τους ρασοφόρους κληρικούς και όχι κάτι δικό μας. Απλά όταν έρθει η ώρα ξεπληρώνουμε το χρέος μας απέναντί της με γάμους, βαπτίσεις και κηδείες. Αν έχουμε σχηματίσει τέτοια άποψη, τότε βρισκόμαστε σε χείριστη πλάνη.

Αληθινός Ορθόδοξος Χριστιανός
Αληθινός Ορθόδοξος Χριστιανός είναι αυτός που πιστεύει στην Αγία Τριάδα. Στον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα.
Έχει αποδεχθεί και έχει ομολογήσει ότι ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού, ο Θεάνθρωπος Ιησούς, ο Εμμανουήλ, πως είναι ο Σωτήρας και Λυτρωτής του κόσμου και στο γεγονός ότι ο Ιησούς πέθανε στο σταυρό ως αμοιβή για τις αμαρτίες μας, και αναστήθηκε την τρίτη ημέρα νικήσει το θάνατο και να χαρίσει την αιώνια ζωή σε όλους που Τον πιστεύουν.
Είναι βαπτισμένος στο όνομα του Πατέρα, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος και χρισμένος με (Άγιο Μύρο) τις δωρεές και τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος.
Με τη ζωή του και τις πράξεις του προσπαθεί καθημερινά να προκόπτει πνευματικά, να μορφώνει τον Χριστό μέσα του και να τηρεί τις εντολές του και να γίνει ζωντανό μέλος της Εκκλησίας, της Παγκόσμιας κοινότητας των πιστών αδελφών χριστιανών.
Όλοι οι χριστιανοί είναι αδελφοί και μέλη της Εκκλησίας την οποία ίδρυσε ο Χριστός πάνω στο Σταυρό, χύνοντας το πανάγιο Αίμα Του.
Ο Ορθόδοξος Χριστιανός έχει δύναμη, οδηγό & τιμονιέρη του τον Χριστό, σύνταγμά του το Ευαγγέλιο, την Θεία Γραφή, σκέπη, ελπίδα και προστασία του την Υπεραγία Θεοτόκο, φύλακα τον προσωπικό του Άγγελο, όπλο του τον Τίμιο Σταυρό και την προσευχή, πνευματικά πρότυπα τους Αγίους, ενίσχυση από τις ακατάπαυστες πρεσβείες Τους. Άρα, δεν μπορεί να υποτάσσεται σε φοβίες, αδυναμίες και στον λεγόμενο "κατώτερο εαυτό". Ούτε στον διάβολο που μέλημά του είναι να πειράζει, να στενοχωρεί, να διαλύει, να φοβίζει!
Αληθινός Χριστιανός είναι αυτός που μετάνιωσε για τις αμαρτίες και όποιος πιστεύει στον ίδιο τον Ιησού Χριστό. Η πίστη του δεν είναι σε αυτό να ακολουθεί κάποια θρησκεία ούτε δεν είναι λίστα τον ηθικών κανόνων, ή λίστα απαγορευμένων και επιτρεπτών πραγμάτων.
Ο αληθινός Χριστιανός είναι άνθρωπος ο οποίος εγκολπώθηκε το «Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτόν καί ἀράτω τόν σταυρόν αὐτοῦ καί ἀκολουθήτω μοι».

Κατήχηση και ενορία
Ο Ορθόδοξος Χριστιανός από την στιγμή που βαπτίζεται (σε βρεφική ηλικία) πρέπει να κατηχείται από τους γονείς του και τον πνευματικό του πατέρα (νονό) στην Ορθόδοξη πίστη, στα Ορθόδοξα γράμματα και την εν Χριστώ ζωή. Ο χώρος απογαλάκτισης ενός παιδιού είναι η Εκκλησία, η ενορία, η κοινότητα. Αυτό προϋποθέτει όμως ότι πρέπει όλοι μας να δούμε και να αισθανθούμε την ενορία ως κάτι δικό μας, ότι ο συνενορίτης μου δεν είναι εχθρός αλλά συνάνθρωπος και φίλος και ότι ο Ιερέας είναι ο πνευματικός μου πατέρας. Εκεί το παιδί θα γίνει πρόσωπο ενώπιον του Θεού, θα μάθει να μετέχει στα μυστήρια της Εκκλησίας, θα αναπτύξει τις πρώτες του πραγματικά κοινωνικές σχέσεις. Θα μάθει να λειτουργεί ως μία μοναδική και ανεπανάληπτη προσωπικότητα, ως πρόσωπο μέσα στην κοινότητα, γεγονός που προϋποθέτει άρνηση του εγώ και εγκόλπωση του εμείς.
Στην ενορία ο Χριστιανός από τα παιδικά του χρόνια μπορεί να λάβει πείρα της Εκκλησίας ως της ευρύτερης πνευματικής οικογένειάς του, την οποία συγκροτεί ο Χριστός, ως της εν τόπω και χρόνω φανερώσεως της κοινωνίας των Αγίων.
Την θεία Ευχαριστία προσφέρει η ευχαριστιακή ενοριακή σύναξη στο Θεό, αλλά δι’ αυτής και προσφέρεται στο Θεό, ώστε να λάβει την Χάρη του Θεού, να αγιασθεί, να μεταμορφωθεί σε καινή κτίση. Στην ευχαριστιακή αυτή προσφορά οι πιστοί συσσωματώνονται με τον Χριστό και μεταξύ τους.
Στον ένα Άρτο οι πολλοί γινόμεθα ΕΝΑ. Ο ουράνιος Άρτος τρέφει πνευματικά και ενώνει την εν Χριστώ οικογένεια. Όπως λέει ο Απόστολος Παύλος απευθυνόμενος στους Κορινθίους: «Το ποτήριον της ευλογίας ο ευλογούμεν, ουχί κοινωνία του σώματος του Χριστού εστίν; ότι εις άρτος, εν σώμα οι πολλοί εσμέν οι γαρ πάντες εκ του ενός άρτου μετέχομεν» (Α΄ Κορ. 10,16).

Τριαδικότητα & Εκκλησιαστικότητα
Ο τρόπος με τον οποίον υπάρχει ο Θεός ονομάζεται τριαδικότητα. Και ποιος είναι αυτός ο τρόπος; Ο Θεός, ως Θεός αγάπης που είναι, δεν μπορούσε, αν και είναι ένας, να είναι μοναδικός, γιατί έπρεπε οπωσδήποτε να αγαπά κάποιον άλλον. Έτσι, ήταν απαραίτητο ο Θεός να είναι μία κοινότητα, μία κοινωνία, μία συντροφιά που τα πρόσωπα τα οποία την αποτελούν τα μοιράζονται όλα, τα έχουν όλα κοινά εκτός από την ταυτότητά τους. Αυτή η κοινωνία ελευθερίας και αγάπης είναι η Αγία Τριάδα, Πατήρ, Υιός, Άγιον Πνεύμα. Ένας Θεός, τρία πρόσωπα.
Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο κατ΄ εικόνα και ομοίωση δική Του΄ του έδωσε, λοιπόν την εκκλησιαστικότητα, που είναι για τον άνθρωπο ό,τι είναι για τον Θεό η τριαδικότητα. Ο άνθρωπος είναι ένα ον με 2 φύλα. Άνδρας και Γυναίκα. Ο καθένας τους είναι μισό ον που ολοκληρώνονται και οι δύο στο μυστήριο του Γάμου "εσόμενοι εις σάρκα μίαν" και γενόμενοι συνδημιουργοί του Θεού διά της τεκνοποιίας. Αυτή είναι η ανθρώπινη κοινωνία ελευθερίας και αγάπης.
Δυστυχώς, με το προπατορικό αμάρτημα εφθάρη ο άνθρωπος ως εικόνα του Θεού και έχασε την εκκλησιαστικότητα. Την εκκλησιαστικότητα, το αρχαίο κάλλος απεκατήστησε ο Χριστός με την ενανθρώπηση Του αλλά κυρίως με την Σταύρωση και την Ανάστασή Του και φανέρωσε το προ καταβολής κόσμου μυστήριο της Εκκλησίας την ημέρα της Πεντηκοστής δια του Αγίου Πνεύματος.
Η Εκκλησία δίνει άλλο νόημα στην ζωή του ανθρώπου. Στην Εκκλησία οι άνθρωποι μοιράζονται με τους άλλους τον εαυτό τους, το βιός τους, τον χρόνο τους, τις ανησυχίες τους, την δημιουργικότητά τους, τη χαρά τους, την λύπη τους, την πίκρα τους, την απόγνωσή τους, την ελπίδα τους, την πίστη τους.
Στην Εκκλησία, ούτε υπακούουν πολλοί σε έναν, ούτε δεν υπακούει κανένας σε κανένα, αλλά υπακούουν όλοι σε όλους.
Δεν υπάρχει Εκκλησία εκεί που oι άνθρωποι φροντίζουν ο καθένας τον εαυτό του, εκεί που ο καθένας κρατάει τα αγαθά του, την χαρά του, την δύναμή του, την ελπίδα του, την πίστη του, την αρετή του για τον εαυτό του και δεν την μοιράζεται με τους άλλους.
Η Εκκλησία όμως πραγματώνεται διαρκώς πάνω στη γη, αποκαθιστά διαρκώς την εκκλησιαστικότητα της ανθρώπινης φύσεως, μεταβάλλει διαρκώς τον κόσμο σε βασιλεία του Θεού, δεν είναι στατική, δεν φτάνει ποτέ στο τέρμα, μπορεί πάντα να γίνεται όλο και περισσότερο η βασιλεία του Θεού.
Η Εκκλησία, με την όλη παρουσία της, πείθει τους ανθρώπους να βιώσουν την αλήθεια της, πράγμα που οδηγεί σε έσωθεν και έξωθεν αλλαγές σε κάθε έκφανση της ζωής. Η Εκκλησία είναι πάντοτε μία ανοικτή πρόσκληση προς την ελευθερία των ανθρώπων. Άρα Εκκλησία είναι κοινωνία, συμβίωση, συνύπαρξη, συμμετοχή, συνομιλία, συνοδοιπορία, συνεύρεση, διακονία.
Την κοινωνία αυτή ελευθερίας και αγάπης βιώνει ο άνθρωπος μέσα στην Εκκλησία, με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. Ως εκ τούτου βιώνει το συναμφότερο διαφοράς, ισότητας και ενότητας. Διαφορά: κάθε πρόσωπο είναι απολύτως μοναδικό, εντελώς απαρομοίαστο. Ισότητα: κανένα πρόσωπο δεν είναι ανώτερο ή κατώτερο, αλλά απολύτως ίσο με τα άλλα. Ενότητα: κάθε πρόσωπο αυτοπροσφέρεται απολύτως στα άλλα. Μέσα στην Εκκλησία ο άνθρωπος μαθαίνει να αγαπά ελεύθερα, πέρα από κάθε αναγκαιότητα: γι΄ αυτό αγαπά τους πάντες, το ίδιο διαρκώς΄ ανεξαρτήτως από εθνικότητα, φύλο, φυλή, θρησκεία, γλώσσα, χαρακτηριστικά.
Μ΄ αυτό το ήθος της αυτοπροσφοράς και της δοτικότητας, που βιώνει πάντα και παντού, ο πιστός ζητά να μεταμορφώσει κάθε πτυχή της ζωής: να μεταμορφώσει την πολιτική σε διακονία, την εργασία σε δημιουργία, την οικονομία σε φιλανθρωπία.
Η ζωή του ανθρώπου στη γη μας δόθηκε από τον Θεό για να την αξιοποιήσουμε. Για να μεταμορφώσουμε κάθε πτυχή του βίου, έκαστος από την σκοπιά του. Για να δίνουμε μαρτυρία Χριστού. Η ζωή μας είναι το στάδιο της αυτοπροσφοράς και της κατά δύναμιν προσέγγισης του Θεού. Το στάδιο για να γίνουμε περισσότερο πνευματικά όντα.
Εν Χριστώ ο άνθρωπος βιώνει την σωτηρία, είναι σώος δηλαδή ακέραιος, ολοκληρωμένος: βρίσκεται σε αρμονική κοινωνία με τον Θεό και τον εαυτό του, τον συνάνθρωπό του και την φύση. Ο όλος άνθρωπος δωρίζεται σε όλους, ελεύθερα αγαπά, γι΄ αυτό κάθε σχέση κυριαρχίας έχει καταλυθεί.

Επίλογος
Έχουμε νιώσει την Εκκλησία ως κάτι δικό μας; Έχουμε ήθος αυτοπροσφοράς και δοτικότητας; Μορφώνουμε τον Χριστό μέσα μας; Γαλουχούμε τα παιδιά μας κατά Χριστόν; Απαρνηθήκαμε το εγώ και σηκώσαμε τον σταυρό μας; Είμαστε η Εκκλησία, η ενορία μία αγαπητική κοινότητα, κοινωνία, συντροφιά που όλα τα μοιραζόμαστε;
Ας μας απασχολήσουν αυτά τα ερωτήματα, διότι αν τα κάνουμε πράξη σίγουρα ο κόσμος θα αλλάξει. Αρκεί να μη δίνουμε χώρο στον διάβολο και τις φοβίες να μας κλονίζουν ή να μας κυριεύουν.

Πηγές:
* "Το σώμα του ζώντος Χριστού", Γεώργιος Φλωρόφσκυ.
* "Χristianos.gr"
* "Τρομοκρατία & Πολιτισμός", Σταύρος Φωτίου,
* "Πριν και μετά το Πάσχα", π. Φιλόθεος Φάρος.

 
4. Από Διόδωρος (επισκέπτης) στις 26/9/2014 20:41

40 χρόνια αβασίλευτης μεταπολίτευσης ήταν αρκετά για να ξεριζωθεί η Παιδεία και να αντικατασταθεί μόνο από την εκπαίδευση προσαρμοσμένη και αυτή στα αριστερά ιδεολογήματα. Ελάχιστοι Έλληνες και Ελληνίδες θα γνωρίζουν τον Θουκυδίδη, τον μέγιστο των ιστορικών όλων των εποχών. Όσοι τον γνωρίζουμε ας τον θυμηθούμε και όσοι δεν τον ξέρουν ας τον διαβάσουν.
Ο Θουκυδίδης έζησε 24 αιώνες πριν (460-398 π.Χ.). Όμως σήμερα ο λόγος του είναι επίκαιρος. Διαβάστε προσεκτικά ποιος είναι ο ορισμός που δίνει στον "Προδότη":
«Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων επί των οποίων άρχει».
Συγκλονιστικό απόσπασμα από ένα κομμάτι από τους τόμους του Θουκυδίδη για τον Πελοποννησιακό πόλεμο. Ένα απόσπασμα που ανταποκρίνεται πλήρως στην σημερινή ελληνική πραγματικότητα.
Οι τελευταίες κυβερνήσεις προέβησαν στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του Ελληνικού λαού; Τουναντίον, ο Έλληνας δέχεται πάντοθεν επίθεση: Πρώτα, στην νεαρή ηλικία τού στερούν την Παιδεία, άρα δεν έχει οπλιστεί με τα κατάλληλα εφόδια. Έπειτα, αφού ενηλικιωθεί δεν μπορεί να αποκτήσει εργασία πλέον, εάν έχει εργασία όμως η κυβέρνηση θα του κόψει το μισθό. Έτσι δεν μπορεί να εκπληρώσει κάποιες ανάγκες. Εάν έχει σπίτι θα του το πάρει η Ελληνική κυβέρνηση δια του ΕΝΦΙΑ, του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας ή οι τράπεζες δια του κόλπου των δανείων και των τόκων. Πλήττεται επίσης ο θεμελιώδης θεσμός της οικογένειας παντοιοτρόπως.
¶ρα, οι σημερινοί κυβερνώντες, κατά τον Θουκυδίδη, είναι προδότες! Και μας εκφράζει απόλυτα.

 
5. Από Διόδωρος (επισκέπτης) στις 22/8/2014 14:23

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ;

Γράφει ένας εκ των διαχειριστών του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Η Ουκρανία στο στόχαστρο των ΗΠΑ

Το γράψαμε και στις 28 Φεβρουαρίου 2014: "Τον τελευταίο καιρό, στο στόχαστρο των ΗΠΑ βρίσκεται η Ουκρανία. Η συνταγή για τους Αμερικανούς είναι παλιά και γνωστή: Εξέγερση μερίδος λαού, αιματοχυσίες, προπαγάνδα, πτώσεις κυβερνήσεων. Απόδειξη: Ιράκ, Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτος, τώρα Ουκρανία και σε λίγο η Βενεζουέλα!
Οι εξεγέρσεις στην Ουκρανία ήταν ένα υπόθετο στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαδίμηρο Πούτιν επειδή είναι αντίθετος στην επέμβαση της Δύσης στην Συρία. Χρηματοδοτήθηκαν από τον Σόρος και υπέρ των διαδηλωτών είναι οι Ουκρανοί νεοναζιστές!"
Τουρκική εφημερίδα δίνει μία άλλη ενυπόστατη άποψη: "Ο Ρότσιλντ έμμεσα ελέγχει το ΔΝΤ και πρώτη φορά κλονίζονται τα συμφέροντά της". Γι΄ αυτό και οι ανακατατάξεις στον χώρο της Ανατολικής Ευρώπης.
Η Ουκρανία είναι το μεγαλύτερο κράτος της Ευρώπης, μεγαλύτερο και από την Γαλλία. Η Ουκρανία είναι διαιρεμένη λόγω διαφορετικών ιστορικών καταβολών διότι:
* Η δυτική Ουκρανία προσβλέπει προς την Γερμανία, την Πολωνία και την Αυστρία. Στα δημαρχεία των Δήμων της κυματίζει η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στα σχολεία της τα παιδιά μαθαίνουν Γερμανικά και Πολωνικά.

* Η ανατολική Ουκρανία (ΒΑ & ΝΑ) δέχεται επιρροές από την Ρωσία. Οι περισσότεροι μιλούν Ρωσικά και τα προϊόντα της εξάγονται μόνο στην Ρωσία.

Η χώρα έγινε ανεξάρτητη από το 1991 και αυτό σημαίνει ότι δεν έχει προλάβει να αναπτυχθεί κοινή εθνική συνείδηση, με συνέπεια να διατηρείται ο διχασμός αυτών που υποστηρίζουν τη Δύση και αυτών πρόσκειται θετικά προς την Ανατολή.

Αυτό έγινε ιδιαίτερο αισθητό στις εκλογές του 2004 όπου ο Γιανουκόβιτς είχε την αποδοχή πάνω από το 70% στην Ανατολική Ουκρανία. Αντίθετα από τις εκλογές του 2010, η Τιμοσένκο, παιδί της CIA, που ανήκει στην αντιπολίτευση, παρουσίασε αντίστοιχα ποσοστά.

Επίσης το 2004 με την «Πορτοκαλί Επανάσταση» άλλαξε ο προσανατολισμός του Κιέβου προς την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Το γεγονός δεν αποδέχτηκε η Ρωσία διότι θεωρεί τη χώρα ζωτικό της χώρο και φυσική της προέκταση. Η «Πορτοκαλή Επανάσταση» απέτυχε, δημιουργώντας διαφθορά και επιτείνοντας τα οικονομικά προβλήματα.

Η απόφαση της Ρωσίας να σταματήσει τις επιδοτούμενες τιμές φυσικού αερίου είχε ως συνέπεια η Ουκρανία να παράγει χρέη τα οποία δεν μπορούσε να αποπληρώσει στην Gazprom.

Από τις εκλογές του 2010, με την εκλογή του Προέδρου Γιανουκόβιτς, κατέστη σαφές ότι κανένας Πρόεδρος και καμία κυβέρνηση δεν απολαμβάνει πλήρη νομιμοποίηση από το σύνολο του πληθυσμού.

Το Νοέμβριο του 2013, ο Γιανουκόβιτς αρνήθηκε να υπογράψει συμφωνία ένταξης στην ΕΕ, κάτι που οδήγησε στην ανατροπή του.
Το ενεργειακό και τα χρέη*

Η Ρωσία θα κάνει ό,τι απαιτείται για να καταβληθούν τα 1,5 δις δολάρια που χρωστάει η Ουκρανία στην Gazprom, και θα προτείνει δάνειο για αποπληρωμή.

Όμως με την προσωρινή κυβέρνηση, η Ρωσία θα επαναφέρει την τιμή του φυσικού αερίου στην αρχική της. Η Ρωσία είχε προσφέρει δώρο στον Γιανουκόβιτς την μείωση της τιμής από 400 δολάρια τα 1000 κυβικά μέτρα, σε 268 δολάρια τα 1000 κυβικά μέτρα. Η Ρωσία λοιπόν, «θα σφίξει τη θηλιά» στην Ουκρανία.

Μέσω της Ουκρανίας διέρχεται το 70% του φυσικού αερίου από το οποίο τροφοδοτείται η ευρωπαϊκή αγορά. Τυχών κυρώσεις στην Ρωσία θα έχει επιπτώσεις και στην Ελλάδα. Το 35% του φυσικού αερίου το εισάγει από την Ουκρανία η Γερμανία. Συνεπώς εξαιτίας οικονομικής, εμπορικής αλληλεξάρτησης με την Ρωσία, η Γερμανία θα επηρεαστεί από την τιμωρία της Ρωσίας.
Ο ρόλος και τα σχέδια των ΗΠΑ

Η Ουκρανία δεν αποτελεί προτεραιότητα στην εξωτερική πολιτική της, αλλά υποχρεούται να παρέμβει επειδή τους ζητήθηκε βοήθεια από την ουκρανική κυβέρνηση.

Οι ΗΠΑ θέλουν την δημιουργία μίας "νέας Ευρωπαϊκής Ένωσης" η οποία θα επεκτείνεται στις χώρες της ΒΑ και Ανατολικής Ευρώπης (Λιθουανία, Εσθονία, Λεττονία, Ουκρανία, Πολωνία) ώστε να στριμώξουν γεωστρατηγικά την Ρωσία. Οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται για τα οικονομικά βάρη των κρατών που θέλει να μπουν στην νέα ΕΕ. Πάντως στα δήθεν "θρησκευτικά" κανάλια των ΗΠΑ επικρατεί πόλωση και φανατισμός. Αποκαλούν "Αντίχριστο" του Πούτιν. Καπηλεύονται την Αποκάλυψη του Ιωάννου για τα αμερικανικά συμφέροντα.
Σε μία τέτοια περίπτωση, η Ρωσία θα επιχειρήσει διείσδυση στην Μέση Ανατολή.Η θέση της Κίνας

Η Κίνα περιμένει την διαμόρφωση των εξελίξεων. Θα μείνει διακριτικά εκτός, και θα υποστηρίξει με διακριτικό τρόπο την Ρωσία για να μην μείνει η Ρωσία απομονωμένη. Πάντως η Ρωσία είναι 70-30. Δηλαδή 70% υπέρ της Ρωσίας, 30% υπέρ των ΗΠΑ!
Ποιοί υποστηρίζουν την Ρωσία*

Μέχρι στιγμής η κόντρα παραμένει ανάμεσα στη Δύση και τη Ρωσία. Ο υπόλοιπος κόσμος δεν έχει ταχθεί επίσημα υπέρ ή κατά της Ρωσίας. Εξαίρεση αποτελεί η Τουρκία η οποία αντιτίθεται με τη Ρωσία εξαιτίας της παρουσίας Τατάρων. Ακόμη, το Ισραήλ το οποίο δεν έχει πάρει κάποια θέση, ανησυχεί για το εβραϊκό στοιχείο στην Ουκρανία καθώς ακροδεξιοί έχουν θέση στην μεταβατική κυβέρνηση και η δράση του εκτείνεται και πέρα από την πολιτική».


Ευρωπαϊκές κυρώσεις και Ρωσικό εμπάργκο

Σειρά οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας αποφάσισαν οι πρεσβευτές των 28 κρατών-μελών της ΕΕ, στη διάρκεια της σημερινής συνόδου που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, σφίγγοντας τον κλοιό των πιέσεων στον Βλαντημίρ Πούτιν προκειμένου να πάψει να υποστηρίζει τις ομάδες των αυτονομιστών στην Ουκρανία. Ανάλογες κυρώσεις κατά της Μόσχας ανακοίνωσαν και οι Ηνωμένες Πολιτείες. (εφημερίδα "Έθνος").

Στις 6 Αυγούστου 2014, επισημοποιήθηκε το εμπάργκο της Ρωσίας σε αγροτικά προϊόντα από χώρες της ΕΕ, σε αντίποινα για τις κυρώσεις που επέβαλε η Ένωση για το ρόλο της Μόσχας στην κρίση στην Ουκρανία. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα ένα διάταγμα το οποίο προβλέπει την «απαγόρευση ή τον περιορισμό για έναν χρόνο» των εισαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων που προέρχονται από τις χώρες οι οποίες επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κρεμλίνου. ("Νewsbeast.gr").

* Η ανάλυση ανήκει στον κ. Κων/νο Φίλη. Ο Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης είναι ειδικός σε θέματα που αφορούν στο χώρο της Ρωσίας και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και στρατηγικός αναλυτής της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας, του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας. Κατέχει Πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας, Μεταπτυχιακό στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση και Διδακτορικό στη διαμόρφωση και άσκηση της εξωτερικής πολιτικής, με έμφαση στη ρωσική κατά την πρώτη περίοδο Putin (2000-2004). Έχει διατελέσει Διευθυντής για θέματα Ρωσίας του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) του Παντείου Πανεπιστημίου και από το Νοέμβριο του 2004 ορίστηκε Επικεφαλής του Κέντρου Ρωσίας και Ευρασίας του ΙΔΙΣ, το οποίο μετονομάστηκε σε Κέντρο Ρωσίας, Ευρασίας και Νοτιο-ανατολικής Ευρώπης τον Σεπτέμβριο του 2008.

 
6. Από Διόδωρος (επισκέπτης) στις 20/8/2014 14:43

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ & ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Αναμφίβολα το αρχαιολογικό εύρημα στην Αμφίπολη Σερρών είναι ένα σπουδαίο πολιτιστικό μνημείο που εικάζεται ότι ανήκει στην σύζυγο του Μεγάλου Στρατηλάτη Αλεξάνδρου Ρωξάνη και στον γιο του. Η βασίλισσα Ρωξάνη με το βρεφικής ηλικίας παιδί της "αφίχθηκαν το 321 π.Χ. στη Μακεδονία και το 311 π.Χ. δολοφονήθηκαν από τον Κάσσανδρο στην Αμφίπολη και τα οστά τους διασκορπίστηκαν" (Διόδωρος Σικελιώτης, Στράβων, Ιουστίνος).
Ωστόσο, ο ανακαλυφθείς τάφος δεν ανήκει, όπως επιμόνως υποστηρίζει ο καθηγητής και μέλος του "Δικτύου 21" Σ. Καργάκος, στον εκπολιτιστή της τότε γνωστής Οικουμένης Μεγάλο Αλέξανδρο. Όπως είναι γνωστό, ο Μ. Αλέξανδρος πέθανε στη Βαβυλώνα το 323 π.Χ. Εκεί οι νεκροί κατά τους Ηρόδοτο, Στράβωνα και Στοβαίο δεν μουμιοποιούνταν ούτε καίγονταν αλλά θάπτονταν τοποθετημένοι μέσα σε μέλι ή κερί. Το ίδιο έγινε, όπως προκύπτει και για τη σορό του Μ.Αλεξάνδρου που ενώ προοριζόταν να ταφεί στη Μακεδονία οδηγήθηκε το 321 π.Χ. από τη Δαμασκό κατά τρόπο βίαιο από τον Πτολεμαίο Α΄ στην Αίγυπτο (Παυσανίας, Αρριανός, Αιλιανός).
Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι στις αρχές της δεκαετίας του '90 τα ΜΜΕ είχαν γεμίσει με δημοσιεύματα που αναφέρονταν ότι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου είχε βρεθεί στην Αίγυπτο και συγκεκριμένα στην όαση Σίουα όπου πραγματοποίησε έρευνες η αρχαιολόγος Λιάνα Σουβαλτζή. Μία ανασκαφή η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ καθώς σύμφωνα με την αρχαιολόγο υπήρχε πολιτική παρέμβαση.
Η κ. Σουβαλτζή χωρίς να μασά τα λόγια της κατακεραυνώνει τον Κώστα Σημίτη-Αβούρι, τον τότε Υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο-Τούρκογλου και τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παπανδρέου, Θόδωρο Πάγκαλο για παρεμπόδιση στο ερευνητικό της έργο. Αφήνει να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση Σημίτη επηρεαζόταν ή πιεζόταν από τον εβραϊκό παράγοντα της Αιγύπτου που δεν ήθελε την πρόοδο των ανασκαφών στη έρημο Σίουα ενώ ξεκάθαρα αναφέρει ότι ο Πάγκαλος της είχε πει να καθίσει φρόνιμα και να μην σκαλίζει το θέμα με τον Μέγα Αλέξανδρο γιατί ανεβάζει το πατριωτικό φρόνημα των Ελλήνων και δημιουργεί προβλήματα με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων(!!!) που τότε ήταν στην ημερήσια διάταξη.
Άρα, ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν αποκαλύφθηκε επειδή ήταν διπλωματικό εμπόδιο στις σχέσεις Ελλάδος-Σκοπίων και επειδή δεν ήθελαν οι Εβραίοι της Αιγύπτου!!!

Η συνάντηση Σουβαλτζή-Εβραίου πρεσβευτή
Η κ. Σουβαλτζή συναντήθηκε με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Αίγυπτο που επισκέφθηκε κατά την διάρκεια των ανασκαφών στην όαση: Κάποια στιγμή υπήρξε κάποια διαμάχη μεταξύ τους γιατί μου ανέφερε ότι ο Αλέξανδρος ήταν μέθυσος, κίναιδος, τα γνωστά. Συνεχίζει η Λιάνα Σουβαλτζή: "Και του είπα δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο διότι εάν ήταν κάποιος κίναιδος δεν θα έκανε αυτά τα μεγάλα έργα αλλά θα ήταν δέσμιος του πάθους του και ότι τα περί μέθυσου ήταν ιστορίες που δημιουργήθηκαν στην ρωμαϊκή εποχή όταν η Ρώμη ήθελε να δείξει ότι από εκείνη ξεκίνησε ο πολιτισμός... Μου είπε κάποια στιγμή (σ.σ. ο πρέσβης του Ισραήλ) ότι ο Αλέξανδρος προσκύνησε τον αρχιερέα στην Ιερουσαλήμ".
Και ακολούθησε η εξής στιχομυθία:
* ΣΟΥΒΑΛΤΖΗ: "Κ. Πρέσβη αυτά τα γράφει ένας Εβραίος ιστορικός και δεν ευσταθούν καθώς ο Αλέξανδρος δεν πέρασε από την Ιερουσαλήμ. Αν μου λέγατε ότι ο αρχιερέας προσκύνησε το Αλέξανδρο, αυτό να το πιστέψω. Αλλά να μου πείτε ότι ότι ένας Αλέξανδρος να πήγε ειδικά να προσκυνήσει τον αρχιερέα αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ".
* ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ: "Έχετε το θάρρος, και όποιος έχει θάρρος κάποια στιγμή το πληρώνει".
Φεύγοντας ο πρέσβης του Ισραήλ την συνεχάρη για την ανασκαφή: "Εύχομαι να πάνε όλα καλά, εάν σας αφήσουν να συνεχίσετε".

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ (διασκευή από το "Ξυπνήστε ρε").
Μεγάλος ντόρος έγινε για την ανακάλυψη δήθεν του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου...
«Είναι βέβαιο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα εξαιρετικά σημαντικό εύρημα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την επίσκεψή του στον χώρο της αρχαιολογικής ανασκαφής στην Αμφίπολη και πρόσθεσε: «η γη της Μακεδονίας μας, εξακολουθεί να μας συγκινεί και να μας εκπλήσσει αποκαλύπτοντας από τα σπλάχνα της μοναδικούς θησαυρούς, που συνθέτουν, υφαίνουν όλοι μαζί αυτό το μοναδικό μωσαϊκό της Ελληνικής μας Ιστορίας, για το οποίο όλοι οι Έλληνες είναι πολύ υπερήφανοι».
Χαρακτήρισε αυτό που είδε ως «ένα μνημείο με μοναδικά χαρακτηριστικά» και προχώρησε σε αναλυτική περιγραφή των όσων είδε: «Ένας περίβολος γύρω-γύρω 497 μέτρα, σχεδόν ένας τέλειος κύκλος σμιλεμένος σε μάρμαρο Θάσου. Το λιοντάρι της Αμφίπολης πάνω από 5 μέτρα, 5,20 μέτρα, ας το σκεφτούμε στην κορυφή του τύμβου. Δυο ολόγλυφες Σφίγγες που βλέπετε, που είναι εκεί σαν να φυλάσσουν- και πράγματι είναι εκεί για να προφυλάξουν την είσοδο του τάφου. Ένας δρόμος πλατύς, με πλάτος 4,5 μέτρα, που οδηγεί στην είσοδο με τοίχους που μιμούνται σε φρέσκο τον τρόπο δόμησης του περίβολου». [...]
Ωραίος ο Σαμαράς, δηλαδή στην ώρα του! Άφησε τις υπόνοιες ότι μπορεί να είναι ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου αλλά δεν εξετέθη να το πεί. Γιατί απλούστατα δεν είναι!!! Απλώς τώρα επελέγη ο χρόνος για να γίνει ο ντόρος...
Οι ανασκαφές στην Αμφίπολη όμως δεν είναι χθεσινές...
Τις τελευταίες ημέρες πολλά διαβάζουμε και βλέπουμε για την δήθεν ανακάλυψη του Τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αμφίπολη.
Η υπεύθυνη ανασκαφέας – προϊσταμένη της ΚΗ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων της περιοχής δήλωσε κατά πόσο είναι τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου το αρχαιολογικό εύρημα στην Αμφίπολη:
«Είναι τουλάχιστον απίθανο και στερείται κάθε επιστημονικής σοβαρότητας το να υποστηρίζουμε πως το εύρημα της Αμφίπολης ‘κρύβει’ τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Για τον απλούστατο λόγο ότι, στον έναν χρόνο που διαρκεί η ανασκαφή, δεν σκάβουμε ακόμα τον τάφο. Προς το παρόν είμαστε μπροστά σ’ έναν λαμπρό ταφικό περίβολο – μοναδικό στον ελληνικό χώρο».

Εμείς θεωρούμε πιο πιθανό να είναι ο τάφος της γυναίκας του της Ρωξάνης παρά του ίδιου του Αλέξανδρου. Το ότι η περίβολος του τάφου είναι κοντά στα 500 μέτρα και υπάρχουν αγάλματα με το λέοντα (σύμβολο της Μακεδονικής Αυτοκρατορίας) αυτό δεν λέει απολύτως τίποτα. Γιατί απλά υπάρχει άλλο ταφικό μνημείο με 12.000 τ.μ και για εκείνο όλοι σιωπούν… άσε που η περιοχή όπου είναι εκέινο το μνημείο ταιριάζει περισσότερo από ότι η Αμφίπολη για την ταφή του Μέγιστου των Ελλήνων. Φυσικά για αυτό ξέρει αρκετά καλά ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης ο οποίος σταμάτησε την χρηματοδότηση της ανασκαφής του ταφικού μνημείου των 12.000 τ.μ στην έρημο της Σίουα στην Αίγυπτο στο σημείο που ήταν να ανοίξει ο τάφος… Τώρα το παραμυθάκι το ξέρουμε καλά. Μέτρα παντού, υποχωρήσεις σε όλα, μειώσεις μισθών και θέσεων. Γιατί να μην πετάξουμε την ιστοριούλα για την Αμφίπολη να έχουν να παίζουν οι ρομαντικοί αλλά και όλοι οι Έλληνες που ψάχνουν μια αφορμή για να αναθαρρήσουν; Γιατί δεν έκαναν το ίδιο με την τοιχογραφία της Ιεράς Μονής της Περιβλέπτου στην Μάνη που έδειχνε την ανάληψη του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Και μεταφέρθηκε σε ένα μουσείο της κακιάς ώρας με το που πήρε έκταση το θέμα;"

Ο Άγιος Σισώης προ του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου (του ΔΕΡ)

Ο άγιος Σισώης ο Μέγας έζησε τον 4ο αιώνα μ.Χ. και έλαμψε με την πνευματική του σύνεση, την ταπεινοφροσύνη και τη φιλαδελφία. Ασκήτεψε στην έρημο Σίουα.
Από τη βιογραφία του αγίου ένα περιστατικό έγινε ιδιαίτερα γνωστό και απεικονίστηκε πολλές φορές στις ορθόδοξες εικόνες: η επίσκεψή του στον τάφο του Μ. Αλέξανδρου.
Εκεί ο Άγιος συνειδητοποίησε βαθύτατα τη ματαιότητα της γήινης δόξας και της βασιλικής εξουσίας και θρήνησε για την κοινή μοίρα των ανθρώπων, τον θάνατο.
Θρηνώντας επί του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου είπε: «Ορών σε, τάφε, δειλιώ σου την θέαν και καρδιοστάλακτον δάκρυον χέω, χρέος το κοινόφλητον είς νουν λαμβάνων, πως ουν μέλλω διελθείν πέρας τοιούτον Αι, αι, θάνατε, τις δύναται φυγείν σε».
Νεοελληνική απόδοση:
«Βλέποντάς σε, Τάφε, δειλιώ και τρομάζω από την θεωρίαν σου και χύνω δάκρυα από την καρδιά, φέροντας στον νου μου το υπό όλων των ανθρώπων οφειλόμενο χρέος, δηλαδή του θανάτου πώς και εγώ μέλλω να διέλθω από τέτοιο τέλος; ΄Ε, θάνατε, ποίος είναι εκείνος ο άνθρωπος, που μπορεί να διαφύγη από τα χέρια σου;»

Συνέντευξη Λιάνας Σουβαλτζή
Η αρχαιολόγος λέει πολλά και σπουδαία πράγματα. Αν θέλετε να δείτε την 30λεπτη συνέντευξή της πατήστε το παρακάτω σύνδεσμο:


Επίλογος
Σταματήστε να πουλάτε παραμύθια στον Ελληνικό λαό και επαναχρηματοδήστε την ανασκαφή στην έρημο Σίουα! Αλλά ας έχουμε υπ΄ όψιν μας ότι στην Αίγυπτο πλέον τα νήματα κινούν οι ΗΠΑ με τον εμφύλιο που λαμβάνει χώρα. Και ας ξεχνάμε ότι οι ΗΠΑ έχουν κολλητάρια τα Σκόπια.

Πηγές:
* http://www.tdpapazois.gr/gr_mel/5.htm
* Άρθρο "Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΙΟΥΑ" από το "Ξυπνήστε ρε".
* Άρθρο "ΠΩΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ" από το "News247".
* Άρθρο "Ο ΟΣΙΟΣ ΣΙΣΩΗΣ & Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" από το "Άγγελος Σακκέτος".
* Άρθρο "Ο ΟΣΙΟΣ ΣΙΣΩΗΣ ΣΤΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ" από το "Νεκρός για τον κόσμο".

 

Σελιδα: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94
Αν θεωρείτε ότι το υλικό του club είναι παράνομο, προσβλητικό ή αντίκειται στους όρους χρήσης του Pathfinder, παρακαλούμε ενημερώστε το τμήμα διαχείρισης του Pathfinder.
- Η Phaistos Networks δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο που εμφανίζεται στον Pathfinder και προέρχεται από τα μέλη του ή από εξωτερικές πηγές -

© 1997-2016 Phaistos Networks S.A.