Pathfinder clubs - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
 evolving to achieve perfection

Pathfinder clubs  My Clubs   Login Κατηγορία: Πολιτική - Κράτος - Φορείς » Πολιτικές Οργανώσεις
basilikienosis
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (επισκέπτης)

Κεντρική
ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΟΦΡΟΝΩΝ
ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ & ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΘΝΙΚΗ ΙΔΕΑ"
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Β.Ε.
ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΤΗΣ Β.Ε.
Μηνύματα
Φωτογραφίες
Αρχεία
Links
ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
Arxeion
 
Μέλη του club
Προτείνετε το club σε ένα φίλο
Αναζήτηση
Γίνετε μέλος
 

Αναζητήστε προϊόντα στο BestPrice

 
4.000.000+ προϊόντα!
ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
[ Προσθέστε τα δικά σας σχόλια ]
Σελιδα: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93
1. Από Διόδωρος (επισκέπτης) στις 20/7/2014 17:25

40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ
Μήνυμα της τριμελούς Επιτροπής του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Στις 20 Ιουλίου 1974, ανήμερα του Αγίου ενδόξου προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, οι Τούρκοι, παράνομα και κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στις βόρειες ακτές της Κύπρου.
Αίτια: το χουντικό πραξικόπημα κατά του Προέδρου Μακάριου.
Σκοπός: η διχοτόμηση κυπριακού εδάφους (3/5 στην Ελλάδα, 2/5 στην Τουρκία).
Σαν σήμερα, στην Κύπρο αλλά και σ΄ όλον τον Ελληνισμό διαγραφόταν μία από τις μαύρες σελίδες της μακραίωνης ιστορίας του! Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο που θα κρατούσε αιχμάλωτο υπό την τουρκική μπότα το 37% του κυπριακού εδάφους. Και το χειρότερο: ο Πρόεδρος Μακάριος κάλεσε τους Τούρκους να αποκαταστήσουν την τάξη στο νησί (ομιλία στον ΟΗΕ 19-07-74) και ότι "Έλληνες" πολιτικοί γνώριζαν την επερχόμενη κυπριακή συμφορά (Καραμανλής, Παπανδρέου, Αβέρωφ κλπ) αλλά έκαναν "μώκο" για να αρπάξουν την κουτάλα. Πάνω στην θυσία της Κύπρου επαναφέρθηκε η δημοκρατία στην Ελλάδα. Οι Τούρκοι μόλις κατέλαβαν το 3% του κυπριακού εδάφους
Ενώπιον του Φαίδωνος Γκιζίκη και στο φοίνικα της 25ης Νοεμβρίου 1973 ορκίστηκε ο Κων/νος Καραμανλής. Και μετά πέταξε στο λαό το περίφημο "Η Κύπρος βρίσκεται μακριά". Για τον Αθηναίο Κίμωνα όμως με τις τριήρεις βρισκόταν πολύ κοντά. Ή η Κορέα δεν βρισκόταν μακριά το 1950-53;;; Όμως οι Έλληνες στάλθηκαν και πολέμησαν. Και στις 14 Αυγούστου εξαπολύθηκε ο Αττίλας 2, επί δημοκρατίας πλέον, που σκόρπισε αίμα και πόνο, δυστυχία και στεναχώρια, αγνοουμένους και δολοφονίες. Εκατοντάδες νεκροί και 1.600 αγνοούμενοι μέχρι σήμερα!
Σήμερα όμως, ελληνική (Σαμαράς-Βενιζέλος) και κυπριακή (Αναστασιάδης) ηγεσίες υποβίβασαν την Κυπριακή Δημοκρατία του 1960 και την εξίσωσαν με το τουρκικό ψευδοκράτος του Ντεγκτάς το 1983 σε "ίσα συνιστώντα κράτη". Και σήμερα, άλλη προδοσία ετοιμάζεται.
Οφείλουμε να θυμόμαστε τέτοιες εθνικές μνήμες και να διασαλπίζουμε σ΄ όλους πως: "ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ, ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ" και να προτρέπουμε τους Έλληνες: "ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ & ΠΡΟΣΕΧΕΥΣΘΕ"!

 
2. Από Διόδωρος (επισκέπτης) στις 11/7/2014 13:41

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (ΕΠΟΚ)
Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Σπάνια στοιχεία, πληροφορίες που λίγοι τις γνωρίζουν, θα μάθετε στο παρακάτω άρθρο αν το μελετήσετε προσωπικά. Κατ΄ αρχήν να ευχαριστήσω τον κ. Μάνο Χατζηδάκη, έναν ασυμβίβαστο ιστορικό συγγραφέα που η πέννα του γράφει τεκμηριωμένες αλήθειες!

Στα μέσα του 1972 ήταν εμφανές ότι όλες οι βασικές προϋποθέσεις - στόχοι του απριλιανού καθεστώτος ως προς την θεσμική ολοκλήρωση, την αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος, την διοικητική αναδιάρθρωση έβαιναν σύντομα προς την εκπλήρωσή τους.

Οι πρώτες προσεγγίσεις
Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος έκρινε πως είχε επέλθει η στιγμή της σταδιακής προπαρασκευής της χώρας για την οργάνωση ενός νέου πολιτικού βίου και τις πρώτες εκλογές. Στις 7 Ιουλίου 1972 κάλεσε τον τότε Υφυπουργό Οικονομικών Γεώργιο Κάρτερ και τον είπε "Ήλθε ο καιρός να τεθεί τέρμα στην παρένθεση των εκτάκτων εξουσιών [...] Χρειάζεται μία Δευτέρα Επανάστασις. Πολιτική και βραχείας διάρκειας". Κατά τον ίδιο τρόπο, προσέγγισε τον τότε Υπουργούς Εθνικής Παιδείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών αντίστοιχα Γεράσιμο Φραγκάτο και Λουκά Πάτρα.
Στις αρχές Αυγούστου 1972 συγκροτήθηκε μία άτυπη "γνωμοδοτική" επιτροπή πολιτικών εξελίξεων με την κωδική ονομασία "Επιτροπή Ανθρωπίνου Δυναμικού". Στελέχη αυτής της επιτροπής ήταν στενοί συνεργάτες του Παπαδόπουλου. Σύμφωνα με τον "μνημονιογράφο" της Επιτροπής Άγγελο Παπαθάνου ο Παπαδόπουλος "επινόησε και σχεδίασε την δημιουργία και εμφάνιση αρχικά, ενός Πολιτιστικού Σωματείου, αφανούς πυρήνα πολιτικού σχεδιασμού. Έργο του πυρήνα αυτού στην αρχή, ήταν να επισημάνει και να προσελκύσει την αφρόκρεμα της κοινωνίας -των αρίστων- από κάθε Νομό της χώρας για να αποτελέσουν τα επιφανή αυτά στοιχεία, στελέχη του Πολιτιστικού Σωματείου, το οποίο θα μετατρεπόταν το συντομώτερον δυνατόν σε πολιτική κίνηση - κόμμα αναγεννητικού χαρακτήρα".
Η "Επιτροπή Ανθρωπίνου Δυναμικού" από τον Αύγουστο του 1972 μέχρι τον Απρίλιο του 1973 πραγματοποίησε συνολικά 52 συνεδριάσεις! Ταυτοχρόνως, τα μέλη της ξεκίνησαν μία εκστρατεία προς όλους τους Νόμους της χώρας.

Η ομιλία στην Κρήτη και τα σαμποτάζ
Στην συνεδρίαση της 28ης Νοεμβρίου 1972, το εκκολαπτόμενο κίνημα ονομάστηκε από τον Λουκά Πάτρα: "Εθνικό Πολιτιστικό Κίνημα" και αποφασίστηκε η υπογραφή του Καταστατικού, η Ιδρυτική Συνέλευση στην Αθήνα κλπ. Τον Δεκέμβριο αποφασίστηκε αφού ενσαρκωθεί σε οργάνωση να διασπασθεί σε 2 κόμματα.
Στις 20-22 Δεκεμβρίου 1972, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος πραγματοποίησε περιοδεία στην Κρήτη για να σηματοδοτήσει για πρώτη φορά την πορεία προς την ομαλότητα και τις κάλπες. Η ομιλία του στα Χανιά με αυτό το νόημα, προκαλεί θύελλα ενθουσιασμού. Μάλιστα, ο 21απριλιανός ηγέτης "έριξε" ένα νέο σύνθημα "Η Επανάστασις διά τον λαόν, με τον λαόν, διά του λαού"! Σύνθημα που τόνιζε την επιστροφή στον πολιτικό βίο!
Όμως, η σκληροπυρηνική πτέρυγα της 21ης Απριλίου που ήθελαν διαιώνιση του στρατιωτικού καθεστώτος και κατάργηση της Βασιλείας, δεν της άρεσαν οι κινήσεις του Παπαδόπουλου. Και ξαφνικά, έπεσαν κάποια μυστηριώδη τηλεφωνήματα από την Αθήνα (τηλεφώνησαν ή Ρουφογάλης ή Αγγελής ή Ιωαννίδης), και το σκηνικό άλλαξε. Ο Παπαδόπουλος φανερά δύσθυμος, αμίλητος και βαρύς, έτρωγε ελάχιστα στα επίσημα γεύματα, κάπνιζε συνεχώς και αποσυρόταν νωρίς στο δωμάτιό του. Κάποια απειλή βάραινε την ατμόσφαιρα. Οι «σκληροί» από την πρωτεύουσα, είχαν εξαπολύσει τελεσίγραφα.
Μέσα σ’ αυτήν την ηλεκτρισμένη αλλά και θολή ατμόσφαιρα, ο Παπαδόπουλος επέμενε και συνέχισε. Υπόλοιποι σταθμοί στην περιοδεία του υπήρξαν το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και ο Άγιος Νικόλαος όπου τέτοιας λαϊκής υποδοχής όσο κανείς άλλος πολιτικός!

Ελληνικό Πολιτιστικό Κίνημα! (ΕΠΟΚ)
Μετά από συνεδριάσεις, προσεκτικά βήματα και μελετημένες κινήσεις, στις 13 Φεβρουαρίου 1973 πραγματοποιήθηκε η Ιδρυτική Συνεδρία του Ελληνικού Πολιτιστικού Κινήματος (Ε.ΠΟ.Κ.). Συμμετείχαν Πάτρας, Κάρτερ, Φραγκάτος και αλλά 18 ιδρυτικά του στελέχη. Σκοπός του κινήματος αρχικά ήταν η ανάδειξη της νέας πολιτικής ηγεσίας και η οικοδόμηση ενός νέου πολιτικού βίου. Προβλεπόταν δε, να προκύψουν από το Κίνημα μία ή δύο πολιτικές παρατάξεις΄ να δημιουργηθεί κατ΄ αρχάς κόμμα Επαναστάσεως με αρχηγό τον Γ. Παπαδόπουλο!
Μετά από πυρετώδεις διεργασίες, στις 5 Απριλίου 1973 ήρθε στην δημοσιότητα το καταστατικό του ΕΠΟΚ και στις 15 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Ευγενίδειο Ίδρυμα η πρώτη Συνέλευση του ΕΠΟΚ με συμμετοχή πάνω από 400 στελέχη απ΄ όλη την επικράτεια! Ως προσωρινός Πρόεδρος του ΕΠΟΚ εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός και Αντιπρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ιωάννης Ξυδόπουλος και ορίστηκε προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο. Από την επομένη, τράβηξε διεθνές ενδιαφέρον και άρχισαν να ανοίγουν παραρτήματα του ΕΠΟΚ σ΄ όλη την Ελλάδα με αθρόες προσχωρήσεις! Οι εντολοδόχοι του Παπαδόπουλου που γύριζαν στην επαρχία για να προωθήσουν το ΕΠΟΚ, παρακολουθούνταν, απειλούνταν και σαμποτάρονταν από τους «σκληρούς» του Ιωαννίδη!
Ωστόσο, τα στελέχη του συνέχιζαν τις κινήσεις τους και τις επαφές τους και τροφοδοτούσαν τις εφημερίδες με υλικό όσο δυνατόν περισσότερο.

Προς το άδοξο τέλος του...
Μετά την ανταρσία του Ναυτικού (Μάιος 1973), ο Παπαδόπουλος άλλαξε τον τρόπο πολιτικοποιήσεως και αντί να γίνει διά του ΕΠΟΚ του οποίου θα ετίθετο επικεφαλής έγινε δια της καταργήσεως της Βασιλευομένης Δημοκρατίας (1 Ιουνίου 1973). Ο Παπαδόπουλος τότε ανέλαβε "Πρόεδρος Δημοκρατίας" και έτσι έπαυσε να υπάρχει η δυνατότητα να ηγηθεί του κόμματος που θα προέκυπτε από το ΕΠΟΚ.
Ωστόσο, στις προγραμματισμένες εκλογές της 10ης Φεβρουαρίου 1974 το προκύπτον κόμμα θα κατέβαινε στις εκλογές ως ένα από τα νέα κόμματα που ιδρύοντο. Το πιο πιθανό ήταν να συνεργαζόταν με το κόμμα Μαρκεζίνη που είχε χρέη υπηρεσιακού-μεταβατικού πρωθυπουργού .
Το ΕΠΟΚ, μετά το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα Ιωαννίδη της 25ης Νοεμβρίου 1973, διαλύθηκε. Όπως και κάθε προσπάθεια εκδημοκρατισμού! Και έτσι απέτυχε μία προσπάθεια ανακαίνισης του πολιτικού βίου της χώρας που σίγουρα θα είχε αποδώσει περισσότερους καρπούς στην Ελληνική κοινωνία και η Ελλάδα θα ήταν υπερδύναμη στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και μία από τις υπολογίσιμες δυνάμεις στην Ευρώπη. Αλλά οι Μεγάλοι δήθεν "σύμμαχοι" άλλα έχουν στο μυαλό τους...

 
3. Από Διόδωρος (επισκέπτης) στις 9/7/2014 17:24

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥ 1968

Γράφουν δύο από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".
Το "Δημοκρατικό Εθνικό Ρεύμα" έχει τονίσει και άλλοτε σε διάφορα άρθρα ότι το καλύτερο πολιτικό Σύνταγμα στην ιστορία της συγχρόνου Ελλάδος υπήρξε αυτό του 1968. Κάποιοι θα μας κατηγορήσουν, άλλοι θα μας ειρωνευτούν, άλλοι θα συμφωνήσουν, άλλοι θα υπερθεματίσουν!

Το Σύνταγμα του 1968 εξεπονήθη κατά την εξαετία του απριλιανού καθεστώτος και πολλοί το χαρακτήρισαν "μισαλλόδοξο, συντηρητικό που αντανακλά την νοοτροπία των δικτατόρων". Όμως, δυστυχώς, αυτά τα λένε επειδή δεν ερευνούν την ιστορία πέρα από την μύτη του και σκοπός τους είναι μόνο να ειρωνευτούν και να υβρίσουν.

Το Σύνταγμα του 1968 ήταν αψόγως δημοκρατικό, αξιοποιούσε όχι μόνο την πείρα 140 χρόνια ελληνικής πολιτικής ιστορίας, αλλά και τις απόψεις της διεθνούς επιστήμης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων, που αναφύονται στις σύγχρονες κοινωνίες εξαιτίας της αλματώδους αναπτύξεώς των.
Τι προέβλεπε το Σύνταγμα του 1968

Εδραίωνε την Βασιλευομένη Δημοκρατία και αποσαφήνιζε περιορίζοντας τις προνομίες του Βασιλέως, καθιέρωνε 3μελή Αντιβασιλεία σε περίπτωση χηρείας του θρόνου, ενίσχυε την εκτελεστική εξουσία από άποψη δικαιωμάτων και σταθερότητος, διαχώριζε την εκτελεστική από την νομοθετική εξουσία, υποχρέωνε τα κόμματα να οργανώνονται δημοκρατικά, καταργούσε την βουλευτική ασυλία, απαγόρευε την μετάσταση του βουλευτή από ένα κόμμα στο άλλο, μείωνε τον αριθμό των βουλευτών (από 300) σε 150, παρέτεινε την θητεία της κυβέρνησης και της Βουλής σε 5 έτη (από 4), κατοχύρωνε την πλήρη ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας, καθιέρωνε για πρώτη φορά Βουλευτές Επικρατείας και Υπουργούς άνευ χαρτοφυλακίου, προστάτευε τις Ένοπλες Δυνάμεις από τις παρεμβάσεις της πολιτικής, έθετε βάσεις οργανωτικής εξυγίανσης και δραστηριοποίησης της διοίκησης, διεύρυνε τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών και καθιέρωνε νέα, κοινωνικής και οικονομικής φύσεως.

Επίσης καθιέρωνε νέους πολιτικούς θεσμούς όπως: Συνταγματικό Δικαστήριο, Συμβούλιο του Έθνους, Συμβούλιο Εθνικής Παιδείας, Επίτροπος Βουλής. Διευρύνθηκε ο ρόλος του Στρατού και καθιερώθηκε Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων και Ανώτατον Συμβούλιον Εθνικής Αμύνης (ΑΣΕΑ),

Δεν εξεπορεύθη από το εργαστήριο μίας ομάδος ειδικών ή από την αίθουσα συνεδριάσεων μίας συνελεύσεως. Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος αποφάσισε μία μέθοδο πρωτότυπο και διεθνώς πρωτοφανή, αρκετά εκσυγχρονιστική και δημοκρατική. Την "ελευθέραν δημοσίαν συζήτησιν". Ο καθένας θα μπορούσε να εκφέρει την γνώμη του για το Νέο Σύνταγμα σε παραλληλισμό με το Σύνταγμα του 1952. Επίσης είχε την δυνατότητα να γράψει το αίτημα του, το παράπονο του, την άποψή του για την αναμόρφωση του Νέου Συντάγματος. Ξεκίνησε στα μέσα Μαρτίου του 1968 και τερματίστηκε τον Ιούλιο του ίδιου έτους. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν 5.000.000 επιστολές! Και η εφαρμογή αυτού του νέου εκσυγχρονιστικού "προγράμματος" επιτυχής!
Οι επιστολές όλες επεξεργάστηκαν από μία "Κεντρική Επιτροπή" συγκροτηθείσα από το Υπουργείο Προεδρίας. ¶ρα, το Σύνταγμα του 1968 υπήρξε προϊόν δημοσίας συζήτησης.
Το δημοψήφισμα που το επικύρωσε

Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, αν εξαιρέσουμε τους 590.000 μετανάστες που δεν είχαν διαγραφεί από τους εκλογικούς καταλόγους, ήταν:

ΝΑΙ 81,49%,

ΟΧΙ 7,89%

Συνειδητή Αποχή 12%

Δηλαδή το 81% του Ελληνικού λαού είπε ΝΑΙ στο Σύνταγμα, ΝΑΙ στην Επανάσταση της 21ης Απριλίου, ΝΑΙ στον Γεώργιο Παπαδόπουλο! Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας!
Τονιστέον

Σ΄ αυτήν την προσπάθεια αποκατάστασης ορισμένων αληθειών για την 21η Απριλίου συμμετέχει και ένας από τους μεγαλύτερους ιστορικούς των τελευταίων ετών: ο αξιότιμος κ. Μάνος Χατζηδάκης. Με τα βιβλία του, με τον λεπτομερή και ιστορικά τεκμηριωμένο λόγο του όχι μόνο αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια για την 21η Απριλίου αλλά φωτίζει και άγνωστες πλευρές του καθεστώτος των Συνταγματαρχών και φέρνει στο προσκήνιο νέα και σπάνια στοιχεία που σχεδόν κανείς Έλληνας δεν γνωρίζει!
Επίλογος

Δεν συμφωνούμε 100 τα 100 με το Σύνταγμα του 1968. Αλλά το προτιμούμε διότι παγιώνει την Βασιλευομένη Δημοκρατία και εξυψώνει τον Βασιλέα ως σύμβολο εθνικής ενότητος, διατηρεί την παιδεία στον ελληνοχριστιανικό της χαρακτήρα, διασφαλίζει τον πολιτικό βίο από ρουσφετολογικές αντιλήψεις, αποπαγιδεύει τον Στρατό από πολιτικές αναμείξεις ενισχύοντας παράλληλα τον ρόλο του και οικοδομεί μία κοινωνική και οικονομική Δημοκρατία. Ένα νέο πολίτευμα, με νέους θεσμούς.
Αυτήν την δημοκρατία προτιμούμε και το Σύνταγμα του 1968 πιστεύουμε πως, με τις κατάλληλες προσαρμογές στο σήμερα, πρέπει να εφαρμοστεί εκ νέου αν θέλουμε να προχωρήσουμε προς τα εμπρός και να μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη του παρελθόντος!

 
4. Από Διόδωρος (επισκέπτης) στις 9/7/2014 17:24

ΗΤΑΝ "ΝΟΘΟ" ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 1968;;;

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".
Όταν ένα δημοψήφισμα διεξάγεται από ένα καθεστώς δικτατορίας ή, αν θέλετε εκτάκτων εξουσιών, είναι φυσικό η κατηγορία των αντιπολιτευομένων για νοθεία να είναι πιστευτή. ¶λλα όταν αυτή η κατηγορία περνά στην επίσημη εθνική ιστορία είναι γεγονός απαράδεκτο.

Το καθεστώς της 21ης Απριλίου κατά την διάρκεια των 6μισυ ετών που κυβέρνησε την χώρα διεξήγε 2 δημοψηφίσματα. Ένα στις 29 Σεπτεμβρίου 1968 για το νέο Σύνταγμα και το άλλο στις 29 Ιουλίου 1973 για το πολιτειακό και την τροποποίηση του Συντάγματος του 1968.

Αφήνοντας εκείνο του 1973, σ΄ αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με το δημοψήφισμα του 1968. Στην αποκατάσταση της αλήθειας για το αν ήταν νόθο ή όχι το δημοψήφισμα του 1968 βοήθησε τα μέγιστα ο ιστορικός μας αξιότιμος κ. Μάνος Χατζηδάκης, που η ιστορική του πέννα δεν παραχαράσσει, δεν ψευδολογεί αλλά γράφει ΑΛΗΘΕΙΕΣ...
Παρωδία και νοθεία το δημοψήφισμα του 1968;;;

Οι γνωστοί... εκ του ασφαλούς "αντιστασιακοί" του εξωτερικού έσπευσαν να δηλώσουν ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι "προϊόν νοθείας"... Τους διέψευσαν όμως αμέσως ΟΛΑ τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων και οι ανταποκριτές τους με πρώτο το "Πρακτορείο Ρώυτερς".

Μέσα από δεκάδες ανταποκρίσεις ξένων εφημερίδων που επιβεβαίωσαν την γνησιότητα του Δημοψηφίσματος και της υποδειγματικής διεξαγωγής του, ενδεικτικά αναφέρουμε:

* Ο ανταποκριτής της "Dayly Telegraph" Τζων Γουώλις έγραφε: "Οι ισχυρισμοί της αντιπολιτεύσεως ότι οι αριθμοί των αποτελεσμάτων υπήρξαν νοθευμένοι, δεν επικυρώνονται από τις δικές μου παρατηρήσεις, ούτε από τις παρατηρήσεις πολλών άλλων ξένων παρατηρητών, οι οποίοι πραγματοποίησαν περιοδείες σ΄ όλη την χώρα".

* Ο ανταποκριτής της "Journal de Genere" Bernand Beguin, ανέφερε: "Ηρεμία, τάξις που γοητεύουν τον τουρίστα και φέρνουν σύγχυσι στην αντιπολίτευσι...

Είχαμε την ευκαιρία να ρωτήσουμε απλούς ανθρώπους για το Δημοψήφισμα και όλοι μάς μίλησαν για την εθνική ανόρθωσι, για την επάνοδο στην ομαλότητα, για τον αγώνα κατά του κομμουνισμού!... Παντού όπου πήγα, διαπίστωσα την ίδια άκρως άψογη διαδικασία".

* Ο ανταποκριτής της "Erankfurter Allgemeine" Bruno Dechamps επίσης έγραφε: "Η ημέρα των εκλογών παρήλθε ήρεμα. Πιο ήρεμα απ΄ ότι είναι συνήθως οι Κυριακές των Αθηναίων. Έλειπε κάθε εκνευρισμός. Στις μεγάλες σειρές των εκλογικών τμημάτων, οι εκλογείς συζητούσαν εύθυμα.

Επισκεφθήκαμε διάφορα εκλογικά κέντρα των Αθηνών, χωρίς προειδοποίηση και χωρίς να χρησιμοποιήσουμε την ευγενή βοήθεια του Υπουργείου Τύπου.... Τα πάντα εξελίσσοντο κανονικά. Και τα δύο ψηφοδέλτια, αυτό με το ΝΑΙ και αυτό με το ΟΧΙ, εδίνοντο μαζί με τον φάκελλο στον εκλογέα και αυτός αποσυρόταν στην σιωπή της εκλογικής καμπίνας".

Υπάρχουν και άλλα, πάρα πολλά, δημοσιεύματα που αποδεικνύουν τις συκοφαντίες περί "νόθου δημοψηφίσματος". Πιστεύω πως τα παραπάνω είναι αρκετά για δείγμα.
Για τους δύσπιστους

Μήπως οι εκατοντάδες των ανταποκριτών που ήλθαν στην Ελλάδα ήταν "χουντικοί"; Μήπως οι Γουώλις, Beguin, Dechamps που έβγαλαν τα άνωθεν πορίσματα ήταν και αυτοί "χουντικοί"; Σκεφθείτε λίγο!
Επίλογος

Δεν εξωραΐζουμε πράγματα και καταστάσεις. Είναι ο καιρός που πρέπει να βγάλουμε το κερί από τα αυτιά και να πετάξουμε τις παρωπίδες που μας έβαλαν. Αυτοί που έλεγαν ότι το δημοψήφισμα του 1968 ήταν νόθο, αυτοί που χλεύαζαν τον Βασιλιά Κωνσταντίνο ΙΓ΄ και του στέρησαν το διαβατήριο, είναι οι ίδιοι που έταζαν και έλεγαν ψέματα για να πάρουν την ψήφο μας και τα παιδιά και τα εγγόνια τους συνεχίζουν το έργο των προγόνων τους ξεπουλώντας την χώρα στους δανειστές!

Αυτή είναι η Ιστορία.-

 
5. Από Διόδωρος (επισκέπτης) στις 4/7/2014 13:47

Γράφουν δύο από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Χωρίς να μονοπωλούμε την βασιλοφροσύνη μας πρέπει να απαντήσουμε όλοι μαζί στο αισχρό άρθρο του "ΣΚΡΑ-punk" για τις ύβρεις και τις προσβολές εις βάρος ημών των Βασιλοφρόνων και του Βασιλέως Κωνσταντίνου ΙΓ΄.
Διαβάστε το προκλητικό και προσβλητικό άρθρο:
"Το να κοροϊδεύεις τους βασιλικούς το 2014 είναι σαν είναι σα να ξεκαρδίζεσαι βλέποντας κάποιον μεσήλικα να τρώει σαβούρα κουβαλώντας εκατό σακούλες από τον Σκλαβενίτη: είναι εύκολο, όλοι το κάνουν, αλλά δεν σταματάει ποτέ να είναι απολαυστικό. Γι’ αυτό κι εμείς είπαμε, τώρα που πιάσαν οι ζέστες, να συμβάλουμε στο έργο διαλέγοντας τις κορυφαίες στιγμές μια σελίδας που δεν έχει εκτιμηθεί μέχρι τώρα όπως της αξίζει: την αγαπημένη «The Greek Royal Family». Εκεί όπου ένα τσούρμο χουντόγεροι συντηρητικοί πολίτες παλαιών αρχών μαζεύονται και λένε όλοι μαζί τον πόνο τους για τους προδότες πολιτικούς, για την Μεταπολίτευση που μας κατέστρεψε, και για το πόσο γκαύλα είναι η χωρίστρα του Τέως. Σχεδόν ό,τι έγινε και στο συνέδριο του Ποταμιού δηλαδή".

Απάντηση
Οι Βασιλόφρονες είναι άνθρωποι ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ. Και ευχαριστούμε τον Τριαδικό Θεό που είμαστε Βασιλόφρονες. Όσο για το "χουντόγεροι συντηρητικοί" σας ενημερώνουμε ότι οι 3 που έχουμε το παρόν blog είμαστε κάτω των 35! Η Ελλάδα από τα αρχαία χρόνια όταν ήταν βασίλειο (Μυκήνες, Μινωική Κρήτη) είχε γράψει σελίδας δόξας και πολιτισμού. Ξεχνάς τον Λεωνίδα που πρώτοι, δείχνοντας το παράδειγμα, πέθαναν στο πεδίο της μάχης. Κορωνίδα όλων αυτών είναι ο Μέγας Αλέξανδρος, Βασιλεύς της Μακεδονίας και ένδοξος Στρατηλάτης που εκπολίτισε τους λαούς της Ανατολής και μετέφερε το Ελληνικό φως στον τότε γνωστό κόσμο. Βασιλεύς και αυτός!
Στην Ρωμανία (την κακώς λεγόμενη "Βυζαντινή Αυτοκρατορία"). Μία υπερχιλιετής αυτοκρατορία (1100 ετών)! Μοναδικό φαινόμενο χρονικής διατήρησης κράτους. Πλην της εικονομαχίας, καμία κοινωνική αναταραχή. Σταθερό νόμισμα, σταθερή φορολογική πολιτική, πρότυπο δημόσιας διοίκησης και νομοθετικής οργάνωσης. Μία αυτοκρατορία αποτέλεσμα της σύνδεσης Ελληνισμού και Χριστιανισμού που έμαθε τους βορείους λαούς τι θα πει καθαρότητα, να κοιμούνται σε κρεβάτια και όχι σε δένδρα και να τρώνε σε πιάτα χρησιμοποιώντας πιρούνια και κουτάλια (Η πριγκίπισσα Θεοφανώ όταν πήγε στην Γερμανία τον 10 μ.Χ. αιώνα). Πολίτευμα σ΄ αυτά τα 1100 χρόνια: ελέω Θεού βασιλεία.
Στην νεώτερη Ελλάδα. Η βασιλεία προκρίθηκε από την Β΄ Εθνοσυνέλευση με την 651 Διάταξη του Βουλευτικού και βασιλεύς αναζητείτο από τον Ιωάννη Καποδίστρια. Δεν τους επέβαλαν τους Βασιλείς οι ξένες Δυνάμεις! Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΒ΄ πολέμησε στο πεδίο της μάχης των Βαλκανικών Πολέμων! Έτρωγε μπομπότα και κοιμόταν στην υγρασία! 3 φορές θα σκοτωνόταν από τουρκικό βόλι! Το έπος του 1940-41 έγινε επί Βασιλείας. Αλλά ίσως τότε εσείς να συντάσσατε μανιφέστα λιποταξίας και εγκατάλειψης του μετώπου ή να ονειρευόσασταν ανεξάρτητη Μακεδονία και την Ελλάδα σταλινικό προτεκτοράτο. Αλλά σας στάθηκε εμπόδιο οι αείμνηστοι Βασιλείς Παύλος και Φρειδερίκη και ο Εθνικός Στρατός που συνέτριψαν τον κομμουνιστοσυμμοριτισμό και προσπάθησαν να σας επαναφέρουν στην αγκαλιά της μητέρας Πατρίδας από τα δίχτυα της προδοσίας και της σοβιετικής ουτοπίας των Γκουλάγκ.
Τόσα ιστορικά παραδείγματα και μετά μας ειρωνεύεστε τους Βασιλόφρονες και μας μέμφεστε γιατί θέλουμε την βασιλεία στην Ελλάδα. Γι΄ αυτά την θέλουμε! Και την εκτιμούμε ακόμη περισσότερο που δεν υποτάχθηκε στον Σιωνισμό και σ΄ όλα τα παρακλάδια-σκοτεινά της κέντρα!
Εσείς βρίζετε και χλευάζετε επειδή δεν έχετε επιχειρήματα. Σας πλασάρανε έτσι την ιστορία τους και εσείς πιστεύετε χωρίς να την ερευνάτε. Μάθατε τα "Γλύξμπουργκ" και τα "Κοκός" αλλά κανένας σας δεν σας έμαθε και δεν ξέρει τι θα πει "Σεβασμός" και "Τσίπα". Γι΄ αυτό αφήστε μας να θεωρούμε την Βασιλευομένη Δημοκρατία ως καταλληλότερο πολίτευμα και εσείς περιμένετε τον κ. Παπούλια μήπως και υψώσει την φωνή του. Η προεδροκολακία σ΄ όλο της το μεγαλείο! Δεν έχετε με τι να ασχοληθείτε και ασχολείστε μ΄ εμάς επειδή η παρουσία μας πληθαίνει και ενοχλεί. Ασχολείστε με τον Βασιλιά Κωνσταντίνο, έναν πολύ σοβαρότερο από σας! Και φυσικά, που έχει προσφέρει περισσότερα από ότι εσείς στην Πατρίδα!
Πρώτα να πλένετε το στόμα σας και μετά να πιάνετε τον Κωνσταντίνο και την οικογένειά του στο στόμα!

 
6. Από Διόδωρος (επισκέπτης) στις 28/6/2014 13:26

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Γράφει ένας εκ των διαχειριστών του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Ακούμε για το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, ποιος την φούσκωσε την Χρυσή Αυγή, ότι είναι ένα μπαλόνι της κρίσης κλπ. Αυτό το "μπαλόνι" κατά τα κόμματα και τα τηλεοπτικά παπαγαλάκια του συστήματος κάποιος το πέταξε στην καθημερινότητά μας, πως έγινε ξαφνικά γνωστή και πήρε από 0,07%, 6,9%;;; Ας δούμε όμως το παρασκήνιο, όσο μπορούμε να γνωρίζουμε και προσεγγίσουμε.

Χρυσή Αυγή και Ρωσία
Πίσω από την Χρυσή Αυγή κρύβεται το Ρωσοεβραϊκό λόμπι το οποίο έχει όλη την ενέργεια στα χέρια του και θέλει να απλώσει τα πλοκάμια του στην Μεσόγειο και στις νότιες χώρες! Η Ελλάδα είναι ένα χριστιανικό κομβικό σημείο. Επειδή όμως ο Σαμαράς είναι παιδί των Αμερικανών, δεν θέλει τα εξυπηρετήσει τα ρωσικά σχέδια. Η Ρωσία θέλει να τελειώσει με τις φιλο-δυτικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα. Έκανε μια προσπάθεια με τον Κώστα Καραμανλή αλλά δεν τα κατάφερε. Τώρα στράφηκε πιο άκρα δεξιά σε κόμμα που απεχθάνεται πλήρως Ε.Ε. και ΗΠΑ, δηλαδή την Χρυσή Αυγή, το δυνατό και σκληρό αυτό κόμμα, με τα εκπαιδευμένα στρατιωτικά μέλη. Ενισχύει ο Πούτιν την Χ.Α. απ τις αρχές του 2013 και της παρέχει πληροφορίες από μυστικούς πράκτορες που παρακολουθούν τα πάντα μέσα στην ΕΥΠ. Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν με τους Εβραίους της Ρωσίας επιδιώκει την πτώση του Σαμαρά μέσω της Χρυσής Αυγής.
Εξάλλου, πρωτοκλασάτα στελέχη της ΧΑ (όπως Ζαρούλια, Κασιδιάρης, Ματθαιόπουλος κα) διατηρούν ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με Ρώσους αξιωματούχους και υποστηρίζουν πως η Ελλάδα πρέπει να κάνει διπλωματική και ενεργειακή στροφή προς την Ρωσία. Μάλιστα υπάρχει η φήμη, πως Έλληνες και Ρώσοι επιχειρηματίες στην Ρωσία χρηματοδοτούν την Χρυσή Αυγή.

Δίκτυο 21: παραΚόμμα εν κόμματι με ημιπαρακρατικές δραστηριότητες
http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/dph345r32.jpgΈνας άλλος συντελεστής που ανέδειξε την Χρυσή Αυγή στο προσκήνιο, για δικούς του λόγους φυσικά, είναι το «Δίκτυο 21» ένας όμιλος με κατ΄ επίφαση "εθνικιστικό προσανατολισμό και δραστηριότητα επικεντρωμένη στα ελληνοτουρκικά θέματα, στο Κυπριακό, στο Κουρδικό, στο Θρακικό, στο Βορειοηπειρωτικό, στο Σκοπιανό και στο Ποντιακό ζήτημα". Δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 1997 αλλά εξελίχθηκε σε ένα παρακόμμα εν τω κόμματι της ΝΔ με ημιπαρακρατικές δραστηριότητες. Ένα δίκτυο σπίλωσης και εξαγοράς πολιτικών αντιπάλων. Πρωταγωνιστές στην ίδρυση αλλά και στη δράση της οργάνωσης με την κωδική ονομασία υπήρξαν οι πιο εκλεκτοί πολιτικοί φίλοι του σημερινού πρωθυπουργού και συνοδοιπόροι στο άλλοτε εγχείρημα της Πολιτικής Άνοιξης: Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο Διονύσης Καραχάλιος, ο Στέφανος Αγιάσογλου, ο Φαήλος Κρανιδιώτης και άλλοι, γνωστοί διανοούμενοι της ελληνικής ζωής, όπως οι Νεοκλής Σαρρής, Άγγελος Συρίγος και νέοι όπως η Βασιλική Τζότζολα κλπ.
Αυτό το δίκτυο είναι που ανέδειξε στην πολιτική ζωή του τόπου την Χρυσή Αυγή περί τον Μάρτιο του 2012. Μέσω του Δικτύου 21, η ΝΔ ανέπτυξε σχέσεις με την Χρυσή Αυγή, σχέσεις καλές έως και φιλικές μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013.
Η Χρυσή Αυγή χρησίμευσε ως ανάχωμα στον ΛαΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη! Και γιατί διαβάστε παρακάτω, διευκρινίζοντας ότι δεν είμαι λαοσίτης ή καρατζαφερικός αλλά θέλω και ερευνώ με πάθος την αλήθεια.

Έξω ο Καρατζαφέρης
http://www.parapolitika.gr/Media/Default/images/newego_LARGE_t_1101_54074770.JPGΚατά την διάρκεια της πενταετούς παραμονής του στην Βουλή (2007-2012), ο ΛαΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη άρχισε να χαμηλώνει τους τόνους και να εξυπηρετεί το σύστημα (όπως προτάσεις για πρωθυπουργοποίηση Παπαδήμου, για κατάργηση των blog, για κρατικοποίηση και του εναπομείναντος 4% της Εκκλησιαστικής περιουσίας, ψήφος στο μνημόνιο 1, συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου κλπ). Παρά ταύτα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης επιχείρησε μία προσέγγιση με την Ρωσία, δια του Πατριάρχη Κυρίλλου, ώστε να εισρεύσουν στην Ελλάδα κεφάλαια, επενδύσεις και να επιτευχθεί συμφωνία για το φυσικό αέριο. Η αιτία ήταν αυτή για να λάβουν οι Αμερικανοί τα... έκτακτα μέτρα τους...
Η αφορμή ήταν η αποχώρηση του ΛαΟΣ από την κυβέρνηση Παπαδήμου και η μη ψήφιση του μνημονίου 2 από το κόμμα. Αποτέλεσμα: η έξωθεν διατεταγμένη αποχώρηση Αδώνιδος Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη από το ΛαΟΣ και η προσχώρησή τους στην σαμαρική ΝΔ. Από τότε, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την παραμονή του ΛαΟΣ στην Βουλή. Όλα αυτά τα παραδέχεται και ο γραμματέας του Τάκη Μπαλτάκου!

Η επανεμφάνιση και η άνοδος της Χρυσής Αυγής
http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/kanalia-dimosiografoi-660.png
Έβαλαν και αυτοί το χεράκι τους...
Έτσι έχουμε την επανεμφάνιση της Χρυσής Αυγής για την μη είσοδο του ΛαΟΣ στην Βουλή. Σ΄ αυτήν την δολοπλοκία συνέργησε και η ΝΔ η οποία νόμιζε ότι θα διατηρούσε την Χρυσή Αυγή στα ποσοστά του 3% αλλά τους ξέφυγε. Και ιδού τα αποτελέσματα! Βέβαια, στην δημοσκοπική άνοδο της Χρυσής Αυγής συνέβαλε μεγαλοεκδότης με εξαιρετικές σχέσεις με το αμερικανοεβραϊκό κατεστημένο και εκλεκτές διασυνδέσεις στο mediaκό σύστημα. Αυτός ο μεγαλοεκδότης προσπάθησε να πείσει τον Γιώργο Καρατζαφέρη να παραμείνει στην κυβέρνηση Παπαδήμου και να ψηφίσει το μνημόνιο 2. Όταν απέτυχε και όταν το Δίκτυο 21 δρούσε παρασκηνιακώς και πλεκτανοδώς... εκείνος έβαζε την Χρυσή Αυγή σε δημοσκοπήσεις.
Ταυτοχρόνως, τα αργυρώνητα συστημικά ΜΜΕ άρχισαν να προβάλλουν έμμεσα την Χρυσή Αυγή με εκπομπές, ειδικές νύξεις και αφιερώματα στα Δελτία Ειδήσεων. Έτσι ανέβηκε η Χρυσή Αυγή και πήρε στις εκλογές του Μαΐου 2012 6,9%.

Για την δίωξη της Χρυσής Αυγής (από makelio.gr)
Η Χ.Α. εκτοξεύτηκε στις κρυφές (αντικειμενικές) δημοσκοπήσεις πέρσυ το καλοκαίρι φτάνοντας το 18%. Η κυβέρνηση τρομοκρατήθηκε και ενημέρωσε τα αφεντικά της στις ΗΠΑ και στην Γερμανία-Γαλλία-Αγγλία. Αυτοί με την σειρά τους δώσαν απευθείας εντολή στον Σαμαρά να τελειώνει με την Χ.Α. βάζοντας τους φυλακή όλους με ή χωρίς στοιχεία. Επίσης η κυβέρνηση της Ελλάδας ενημέρωσε τα δυτικά αφεντικά της ότι η ΕΥΠ παρακολουθείται από Ρώσους που δίνουν πληροφορίες στην Χ.Α.
Έτσι ο Σαμαράς ανέλαβε με τους υπουργούς του να φυλακίσει τους βουλευτές παρεμβαίνοντας στην Δικαιοσύνη και έπειτα να δώσει εντολή στα μεγάλα ΜΜΕ να προβάλουν στους Έλληνες πολίτες κάθε μέρα “στοιχεία” κατά της Χ.Α. για το πόσο εγκληματική είναι η Χ.Α. ώστε να πέσουν τα ποσοστά της.
Οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι απ΄ την πλευρά τους ανέλαβαν να δώσουν ένα γερό μάθημα στον Πούτιν που για δεύτερη φορά επεμβαίνει (μυστικά) σε χώρα της Ε.Ε. (στο σπίτι τους δηλαδή). Έτσι κι αυτοί κάνανε το ίδιο. Ενίσχυσαν και στήριξαν σκληρούς Ναζιστές στην Ουκρανία ρίχνοντας τον Γιανουκόβιτς με πραξικόπημα, μπαίνοντας στο σπίτι του Πούτιν όπως είχε κάνει κι αυτός με την Ελλάδα (τότε με τον Καραμανλή και τώρα με την Χ.Α.). Έπειτα από λίγες μέρες ο προσωρινός Νεοναζί πραξικοπηματίας αναλαμβάνει την κυβέρνηση της Ουκρανίας και οι δυτικοί προκαλούν κι άλλο την Ρωσία αναγκάζοντας τον Βενιζέλο να δώσει χειραψίες και αγκαλιές με τον προσωρινό πραξικοπηματία πρωθυπουργό κι ας μην έχουν γίνει ακόμα εκλογές στην Ουκρανία. Ο Βενιζέλος υπακούει και κάνει αυτό που τον διέταξαν ενώ δεν χρειαζόταν, γιατί δεν είναι νόμιμη η κυβέρνηση και δεν είναι χώρα της Ε.Ε. η Ουκρανία.
Η Ρωσία δίνει την δική της απάντηση βγάζοντας το βίντεο Μπαλτάκου στο ρώσικο rutube.
Ο Κασιδιάρης απ’ την μεριά του αρχίζει να μιλάει σκληρά κατά των ΗΠΑ και του David Harris.
Η Ευρώπη αναζητά από αλλού καύσιμα για να διακόψει πλήρως τις σχέσεις της με την Ρωσία.
Η Ρωσία έχει καταλάβει ότι θα καταστραφεί οικονομικά γιατί ήδη άρχισε η Ευρώπη να ψάχνει από αλλού καύσιμα. Η μόνη λύση της Ρωσίας είναι η είσοδος της στην Ελλάδα, αφού θέλει τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας (με καλή προσφορά προς την Ελλάδα, δηλαδή πολλά έσοδα για το ελληνικό κράτος απ’ την εξόρυξη), ο οποίος ορυκτός πλούτος είναι τεράστιος. Με τον Σαμαρά δεν θα μπορέσει να πάρει τον ορυκτό πλούτο, δηλαδή να ξεκινήσει να τρυπάει σε Ιόνιο, νότια Κρήτη καθώς και σε πολλά σημεία του Αιγαίου που υπάρχει άφθονο. Είναι και η πώληση της ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ που έχει κολλήσει αφού ο Σαμαράς την προορίζει στα αφεντικά του στην Δύση, ενώ η Ρωσία είχε κάνει την καλύτερη προσφορά σε σχέση με τους άλλους ενδιαφερόμενους.
Μόνο με την Χ.Α. θα καταφέρει να μπεί στην Ελλάδα ο Πούτιν. Και φτιάχνοντας μια μεγάλη στρατιωτική ρώσικη Βάση στο Αιγαίο θα υπάρξει μεγάλη ασφάλεια για εμάς όσον αφορά τους Τούρκους. Ποιος θα τολμούσε μετά να μπεί στο Αιγαίο;;;

Επίλογος
Δεν είναι σκοπός και πρόθεση μας να αναπαράγουμε θεωρίες συνωμοσίας. Όλα πλέον και δυστυχώς είναι παρασκήνιο και συνωμοσία, δεν είναι όμως θεωρίες. Όταν ακούς μία θεωρία μην την απορρίπτεις, κράτα την στο μυαλό σου και ανάλογα με την πολιτική κατάσταση και τα γεγονότα της περιόδου έλεγξε τα στοιχεία και βγάλε ένα συμπέρασμα. Μετά θα είναι θεωρία, και μάλιστα όταν επιβεβαιώνεται από αξιωματούχους;;;

Πηγές:
* makelio.gr
* spirospero.gr
* Ανάλυση από τον "Εθνικό Αγωνιστή" (προφίλ facebook).
* Ανάλυση προσωπική.

 

Σελιδα: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93
Αν θεωρείτε ότι το υλικό του club είναι παράνομο, προσβλητικό ή αντίκειται στους όρους χρήσης του Pathfinder, παρακαλούμε ενημερώστε το τμήμα διαχείρισης του Pathfinder.
- Η Phaistos Networks δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο που εμφανίζεται στον Pathfinder και προέρχεται από τα μέλη του ή από εξωτερικές πηγές -

© 1997-2014 Phaistos Networks S.A.