Pathfinder clubs - ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥΣ.
 evolving to achieve perfection

Pathfinder clubs  My Clubs   Login Κατηγορία:
olympicsnailrace
ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥΣ. (επισκέπτης)

ΑΡΧΙΚΗ
ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ των Σαλιγκαροδρομιών
VIDEO απο σαλιγκαροδρομίες
ΕΔΩ ΦΩΤΟ απο Σαλιγκαροδρομίες
ΠΑΙΞΤΕ Σαλιγκαροδρομίες LIVE
ΣΑΛΙΓΑΡΙΑ, ΑΝΕΚΔΟΤΑ
ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ
ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ
ΣΑΛΙΓΚΑΡΟΤΡΟΦΙΑ
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ, Σαλιγκαριών
ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΑ Ποιήματα
ΒΙΚΙΛΕΞΙΚΟ
Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΜΑΣ
SNAIL RACING Στο διαδύκτιο
Παρατηρήσεις καί σχόλια σας εδώ.
Επικοινωνία με τον διαχειριστή
Ψηφοφορίες
FOR MORE INFO
WEST PELOPONNESE FOREST FIRES MEMORIAL
Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, BLOGSPOT
 
Μέλη του club
Προτείνετε το club σε ένα φίλο
Αναζήτηση
Γίνετε μέλος
 

Αναζητήστε προϊόντα στο BestPrice

 
4.000.000+ προϊόντα!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΚΟΧΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ

ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΣ  2008

ΚΡΗΤΗ

  •  Οι κοχλιοδρομίες (σαλιγκαροδρομίες) στην Κρήτη.

  •  

  • Το CAFÉ OLYMPIO είναι ο εμπνευστής και διοργανωτής και επίσημος χορηγός των Ολυμπιακών Κοχλιοδρομιών στην Ελλάδα, που διεξάγονται στο Μακρύ Γιαλό Κρήτης από το 2004 ανελλιπώς σε εβδομαδιαία βάση από Μάιο ως Οκτώβριο.

  •   Ο ιδιοκτήτης του Δημήτρης,  μετά από πολλές συζητήσεις και  αστειευόμενος με κάποιους πελάτες του επί  σειρά ετών, που είχαν πολλούς κοχλιούς (σαλιγκάρια ή χοχλιούς στην τοπική διάλεκτο,)  στον κήπο τους και προσπαθούσαν να απαλλαχτούν με διάφορους τρόπους από αυτούς. Πήρε την ιδέα να διοργανώσει  το 2004 τις Ολυμπιακές κοχλιοδρομίες για την ψυχαγωγία και διασκέδαση των πελατών του. Μία αντιολυμπιάδα απέναντι στην Ολυμπιάδα των Αθηνών.

  • Ψάχνοντας τότε στο διαδύκτιο για πληροφορίες ( SNAIL RACE ) (βρήκε 3.500 αναφορές ενώ σήμερα υπάρχουν 1,5 εκατομύρια). Άντλησε πολλές πληροφορίες για την διεξαγωγή των αγώνων και την ιστορία τους.

  •  

  •                       Η Ιστορία των αγώνων.

  •  

  • Την αρχαιότητα κατά την διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων οι φτωχοί Έλληνες που δεν μπορούσαν να πάνε στην Ολυμπία επηρεασμένοι από το πνεύμα των αγώνων,  διοργάνωναν αυτοσχέδιους τοπικούς αγώνες και αγώνες με ζώα, καθώς επίσης και αγώνες  με σαλιγκάρια. Από το 13ο_αιώνα αναφέρεται ότι η Εκκλησία του Αγ. Αντρέα στο Congham, in Norfolk  Αγγλίας διοργάνωνε κοχλιοδρομίες για την ενίσχυση του ταμείου της. Εκεί σήμερα διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κοχλιοδρομιών, κάθε Αύγουστο με πάνω από 200 συμμετοχές.

   Λίγα χρόνια πριν μπεί η τηλεόραση στα σπίτια μας τα παιδιά στην Κρητική επαρχία συνήθιζαν να παίζουν με τους χοχλιούς. Τούς έβαζαν σε  αγώνες, στα πέτρινα όρθια πελέκια των θυρών, εκολούσαν κορδέλες εμποτισμένες σε αλατόνερο, και ετσι πετύχαιναν οι χοχλιοί να πηγαίνουν ευθεία. Όποιου ο χοχλιός έφτανε πρώτος στη κορυφή της πόρτας, ήταν και ο νικητής. 

  • Πρωταθλήματα και αγώνες διοργανώνονται σήμερα σε πολλές χώρες για μικρούς και μεγάλους, κυρίως δε μεταξύ  σχολείων. Το άθλημα είναι πολύ διαδεδομένο  κυρίως στην Αγγλία τη Γαλλία Ιταλία και Αμερική. Επίσης η τηλεοπτική διαφήμιση της φημησμένης μπύρας Γκίνες με τις  κοχλιοδρομίες πήρε το πρώτο βραβείο για την έμπνευση.-

  •  

  •                          Ολυμπιακή Κοχλιοδρομία 

  •  

  • Τον Μάιο του 2004 έλαβε χώρα η πρώτη κοχλιοδρομία στο Λιμανάκι του Μακρύ Γιαλού Σητείας, σε ένα ειδικά κατασκευασμένο στάδιο από ξύλο και κόντρα-πλακέ, διακοσμημένο με τις σημαίες όλων των κρατών, τις μασκώτ, την ολυμπιακή φλόγα, τους θεατές, την ασφάλεια κλπ. Αυτό είναι το πρώτο Ολυμπιακό στάδιο Κοχλιοδρομιών που κατασκευάστηκε ποτέ στον κόσμο. Τα πρώτα χρόνια διεξάγονταν δυο αθλήματα δρόμου, Ο αγώνας ταχύτητας, απόστασης 30 εκ. και ο Μαραθώνιος 60 εκ. Σε κάθε αγώνισμα συμμετάσχουν 6 σαλιγκάρια. Η διάρκεια κυμαίνεται από 2 ως 12 λεπτά. Η συμμετοχή ειναι δωρεάν.  

  •      Οι συμμετέχοντες επιλέγουν το σαλιγκάρι τους, από αυτούς που διατηρεί όλο το καλοκαίρι το CAFÉ OLYMPIO σε μυστικό μέρος, με ειδική διατροφή και έχει σκληρά προπονήσει, ώστε να μπορούν να έχουν τις καλύτερες επιδόσεις, με όλες τις καιρικές συνθήκες, ακόμη και με καύσωνα  44ο  C.

  • Στους νικητές απονέμετε χρυσό μετάλλιο (αργυρά και χάλκινα δεν υπάρχουν) και το κύπελο των αγώνων. Παίρνουν μικρό δώρο προσφορά του καταστήματος συνήθως κέρασμα. Και γίνεται αναμνηστική φωτογράφηση. Εάν δε ο νικητής είναι τυχερός μπορεί η φωτογραφία του να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας:  www.makry-gialos.com

  •        Το 2007 το στάδιο ανακαινίστηκε και προστέθηκε το άθλημα της ανάβασης, (σε ένα επίπεδο γυαλί 30 εκ. με κλίση γύρω στις 80ο ) το οποίο έγινε πολύ δημοφιλές γιατί στους κοχλιούς αρέσει η ανάβαση και πάντοτε υπάρχει  έντονος συναγωνισμός. Επίσης θεσμοθετήθηκε ένα δεύτερο μετάλλιο  για τον εκπαιδευτή και προπονητή του σαλίγκαρα.

  • Την οργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων έχει αναλάβει ο Βρετανός σπεσιαλίστας Jonh Greer που μένει τώρα μόνιμα στην Κρήτη.

  •       Το πρωτότυπο αυτό άθλημα αγκαλιάστηκε από τη πρώτη μέρα από όλους τους επισκέπτες και αγαπήθηκε από χιλιάδες κόσμο, και έχει πολλούς  φανατικούς φίλους που επιστρέφουν κάθε χρόνο για να λάβουν πάλι μέρος, και να δείχνουν με περηφάνια τις αναμνηστικές τους φωτογραφίες.

  • Αν και ακόμη  μερικοί ντόπιοι το βλέπουν καχύποπτα η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΟΧΛΙΟΔΡΟΜΙΑ έχει γίνει  η ανεπίσημη ατραξιόν του Μακρύ Γιαλού.

  •  Ελπίζουμε να είμαστε του επόμενη σαιζόν όλοι καλά για την συνέχιση αυτής της αγαπημένης διασκέδασης, για την απονομή και άλλων  βραβείων, πιο μεγάλες επιτυχίες, και να σκορπίζουμε πάντα χαρά.

  •  

  • ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΕ ¨Η ΠΛΗΓΩΘΗΚΕ

  • ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ

 

 

 

 

                

Café Olympιο  Crete  2008

                                                   Cursors by "Copy/Paste"

Αν θεωρείτε ότι το υλικό του club είναι παράνομο, προσβλητικό ή αντίκειται στους όρους χρήσης του Pathfinder, παρακαλούμε ενημερώστε το τμήμα διαχείρισης του Pathfinder.
- Η Phaistos Networks δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο που εμφανίζεται στον Pathfinder και προέρχεται από τα μέλη του ή από εξωτερικές πηγές -

© 1997-2016 Phaistos Networks S.A.